Doliu uriaș! A murit unul din marii actori. O legendă a părăsit scena

Este doliu în lumea filmului, după ce un cunoscut actor s-a stins din viață chiar de Crăciun. Anunțul tragic a fost făcut de unul dintre colegii lui de breaslă, pe Twitter, care i-a și adus un omagiu. Despre cine este vorba?

Doliu în lumea filmului! Un cunoscut actor s-a stins din viață chiar de Crăciun. A fost unul dintre marii satirici

Actorul și comediantul John Bird a murit la vârsta de 86 de ani. Regretatul actor a murit liniștit în ajunul Crăciunului, potrivit reprezentanților săi. Bird este cel mai bine cunoscut pentru activitatea sa în emisiuni TV satirice, al căror boom a început în anii 1960. Cea mai cunoscută lucrare a sa a fost cea cu John Fortune și Rory Bremner în serialul TV Bremner, Bird și Fortune.

Lungul serial a fost difuzat timp de 16 seriale și a fost nominalizat la numeroase premii în perioada 1999-2008. Printre celelalte apariții TV ale lui Bird se numără apariția în trei episoade din Jonathan Creek cu Alan Davies și un episod din One Foot in the Grave, scrie presa internațională.

Doliu în lumea filmului! Un cunoscut actor s-a stins din viață chiar de Crăciun. A fost unul dintre marii satirici

Actorul și comediantul John Bird a murit la vârsta de 86 de ani. Regretatul actor a murit liniștit în ajunul Crăciunului, potrivit reprezentanților săi.

Bird este cel mai bine cunoscut pentru activitatea sa în emisiuni TV satirice, al căror boom a început în anii 1960. Cea mai cunoscută lucrare a sa a fost cea cu John Fortune și Rory Bremner în serialul TV Bremner, Bird și Fortune.

Lungul serial a fost difuzat timp de 16 seriale și a fost nominalizat la numeroase premii în perioada 1999-2008. Printre celelalte apariții TV ale lui Bird se numără apariția în trei episoade din Jonathan Creek cu Alan Davies și un episod din One Foot in the Grave, scrie presa internațională.

Deeply saddened to hear that the great John Bird has left us. One of the most modest of men and most brilliant of satirists. And one of the last surviving pillars of the anti-establishment. 1/4

— Rory Bremner 💙🇺🇦 (@rorybremner) December 28, 2022

Vestea dimineții despre MIHAI BENDEAC! Ce s-a întâmplat cu celebrul actor

O celebră prezentatoare de știri a fost ATACATĂ! Șoc total în ROMÂNIA

Alertă în TOATĂ ROMÂNIA! Anunț crunt venit la final de an: RUSIA va porni atacul
Colegul său de platou din serialul ”Bremner, Bird și Fortune” s-a arătat profund întristat de decesul colegului său de breaslă
Bremner a intrat pe rețelele de socializare pentru a-și împărtăși tristețea la aflarea veștii. Într-un omagiu pe Twitter, el l-a catalogat pe Bird drept unul dintre ultimii „piloni supraviețuitori ai anti-sistemului”.

El a scris: „Sunt profund întristat să aud că marele John Bird ne-a părăsit. Unul dintre cei mai modești oameni și cei mai străluciți satirici. Și unul dintre ultimii stâlpi supraviețuitori ai anti-sistemului”, scrie The Scotsman.

Bird a murit în ajunul Crăciunului „la nouă ani, aproape la o zi” după Fortune
Într-unul dintre cele mai faimoase scenete recurente ale lui Bird și Fortune, cunoscut sub numele de „The Long Johns”, unul dintre cei doi Johns – fie Bird, fie Fortune – întruchipa o persoană importantă din viața publică, care era intervievată de celălalt John.

În cadrul piesei de teatru, omul de afaceri fictiv, consultantul guvernamental sau politicianul neîndemânatic – care purta întotdeauna numele de George Parr – era pus la punct de un intervievator din ce în ce mai exasperat.

În timpul unei apariții în cadrul emisiunii Desert Island Discs din 2004, Fortune a declarat că a fost „foarte greu să-ți păstrezi o față serioasă” în timpul numeroaselor partide cu două mâini ale lui și ale lui Bird, în mare parte improvizate.

Într-o declarație publicată mai devreme, Bremner a spus că faptul că i-a văzut pe Bird și pe colegul său John Fortune lucrând împreună a fost „punctul culminant” al vieții sale și că se va „minuna de geniul lor”.

El a adăugat că a fost „izbitor” faptul că Bird a murit în ajunul Crăciunului „la nouă ani, aproape la o zi” după Fortune, care a murit în ajunul Anului Nou în 2013, la vârsta de 74 de ani.

O declarație care anunța moartea lui Bird spunea că acesta a murit „liniștit” la azilul de bătrâni Pendean. O înmormântare în familie este așteptată să fie urmată de o celebrare a vieții sale în noul an, scrie BBC.