Donald Trump isi lanseaza oficial candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2020

Presedintele american Donald Trump isi va lansa oficial astazi candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2020, relateaza The Guardian. Trump va cauta sa arate incredere in sine si sa se portretizeze ca un castigator in discursul pe care il va tine la Centrul Amway din Orlando, Florida. Vor fi prezente 20.000 de persoane la acest eveniment care are loc cu 16 luni inainte de ziua alegerilor din noiembrie 2020. „Mitingul pare sa depaseasca recorduri. Vom pune ecrane imense afara pentru toata lumea. Peste 100.000 de cereri. Tara noastra merge grozav, cu mult peste ce credeau ratatii si criticii ca este posibil – si va deveni din ce in ce mai bine!”, a scris Trump pe Twitter.

„Trump Heights”, o noua asezare israeliana, dedicata presedintelui american, in Inaltimile Golan

Democratii vor cauta sa submineze aceasta demonstratie de forta printr-un contra-miting care va avea loc in afara stadionului. Acolo vor tine discursuri persoane din Florida care sustin ca au fost afectate direct de politicile lui Trump. Protestatarii vor inalta si un balon imens care il portretizeaza pe Trump ca fiind un bebelus. Conform unui sondaj al Universitatii Quinnipiac, Trump ar pierde alegerile in acest moment in fata a cinci dintre candidatii din cursa interna a Partidului Democrat. Acestia sunt Joe Biden (53% – 40%), Bernie Sanders (51% – 42%), Kamala Harris (49% – 41%), Elizabeth Warren (49% – 42%), Pete Buttigieg (47% – 42%) si Cory Booker (47% – 42%). De asemenea, un sondaj intern al echipei de campanie a lui Trump devenit public printr-o scurgere de informatii arata ca Trump se afla in spatele lui Biden, diferente fiind de ordinul zecilor de procente in state precum Michigan, Pennsylvania si Wisconsin.

Trump intra totusi in cursa pentru alegeri in contextul unei cresteri economice de 3% si a unei rate a somajului la cel mai scazut nivel din ultimii 50 de ani. Statisticianul John Zogby, fondator al John Zogby Strategies, a declarat: „Economia este bine, nu exceleaza. Putem vorbi despre „economia reala” insa adevarul este ca americanii au sentimente pozitive in acest sens momentan. Trump este in scadere pentru generatia „millennials” insa in acelasi timp a existat si o crestere mica pentru ca ei au locuri de munca”. De asemenea, istoria este de partea lui Trump: niciun presedinte aflat in functie nu a pierdut alegerile de la George HW Bush in 1992. Zogby a adaugat: „Exista mereu avantajele in a fi presedintele in functie. Poti strange fonduri”.

„Spre deosebire de George HW Bush, Trump are o rata a popularitatii printre republicani de 94%: este mult. Exista o intensitate reala printre sustinatorii sai. Nu este indeajuns pentru a castiga, dar este suficient pentru a spune ca ar fi bine sa existe intensitate si in tabara cealalta”, a precizat Zogby. Trump si-a lansat campania din 2016 in New York, la Trump Tower, dupa ce a platit oamenii cu 50 de dolari pentru a participa. El s-a inscris pentru a fi reales chiar in ziua ceremoniei de investire,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !