Doua fetite isi vand jucariile pentru a plati facturile

0

Doua fetite din Roman isi vand jucariile la coltul strazii in Roman pentru ca parintii lor sa aiba bani de achitat facturile. ”Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun fetitele, abia le ajunge alocatia pentru a cumpara mancare celor 6 frati.

Cele doua au varsta de 12 si 9 ani, si-au scos jucariile la vanzare pe strada sperand sa faca rost de niste bani pentru a plati facturile parintilor, scrie Monitorul de Neamt.

Fetele stau jos pe o patura intinsa pe trotuarul din fata Colegiului Roman Voda, unde si-au intins jucariile si culorile primite la inceputul anului scoalar. Isi feres ochii si evident le este rusine de ceea ce fac. Fetita mai mare plange de fiecare data cand trebuie sa explice de ce face asta.

”Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, spune copila din clasa a V-a.

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, povestește cu lacrimi în ochi fetița.

Doar sambata pot sa incerce sa isi ajute perintii, fiindca in timpul saptamanii sunt la scoala chiar daca abia au ce manca.
Foarte multi oameni trec pe langa ele fara sa le bage in seama. Unii se opresc sa le intrebe ce fac acolo si le mai dau niste bani, fara a lua vreo jucarie in schimb.
Nu au putut strange destui bani pentru plata integrala dar au reusit sa plateasca putin din total.
Spune ce crezi