24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Dr. Amin Zahra, medic ATI, avertisment dur pentru sărbători: „Mai bine respectăm niște reguli, decât să ajungem cu o sondă în gât”

Medicul Amin Zahra, cadru medical în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, a transmis un avertisment dur în pragul sărbătorilor de iarnă, joi, 17 decembrie 2020.

Conform declarației medicului Amin Zahra, ”mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau și mai tragic “ambalați” într-un sac negru”.

”Doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile de iarnă, care vin la pachet cu: agitația, aglomerația, “nebunia aia” ce ne cuprinde, pentru a ne umple coșul, cu cumpărături și cadouri. Doar că bonus, anul acesta avem și o pandemie. Și pentru că pe canalele TV, ni se spune non-stop, cât de scumpă va fi masa de Crăciun, cât de scumpe sunt cadourile, brazii… Poate că a venit momentul să înțelegem că este o sărbătoare spirituală și nu o nebunie generalizată, o cheltuială inutilă cu o cină demnă de Spitalul de Urgență”, a declarat medicul.

Amin Zahra: ”Mai important este să rămânem sănătoși, să trecem peste pandemia asta”
Medicul ATI precizează că într-adevăr este o perioadă grea și trebuie să ne abținem cu greu de la niște obiceiuri. Suntem doritori să ne vizităm părinții, rudele și prietenii. Însă, mai important este să ne menținem sănătoși, de aceea trebuie să fim precauți pentru a trece de această perioadă dură.

„Este o perioadă grea, și e greu să ne abținem de la niște obiceiuri, vizite, tradiții…Doar că, gândiți-vă, mai important este să rămânem sănătoși, să trecem peste pandemia asta. Sărbători vor mai fi, și ar fi păcat, ca la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puțin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricții. Dacă acum câteva luni păreau că mor doar cei în vârstă, cu alte boli, acum e un fel de ruletă rusească, unde oricine este expus la acest risc.

Am avut un pacient, un domn în vârstă de 42 de ani, care după ce și-a revenit din comă indusă și a fost detubat, primului lui gând a fost “oare ce face fiica mea de șase ani? Doar pe ea am visat-o cât timp am fost intubat”. Ar mai fi, zeci de exemple, unde oamenii au învins boala, pentru că au avut pentru cine lupta… Dar de ce să ajungem până acolo!?

Amin Zahra: ”Nu merită să-ți riști viața pentru nimic în lumea asta”
Cadrul medical mai susține în încheiere că este mai presus sănătatea și ea nu merită riscată pentru nimic în lume. De aceea, trebuie neapărat să respectăm aceste reguli simple, și să nu ajungem cu o sondă în gât sau Doamne Ferește într-un sac negru.

„Vom trece peste pandemia asta, dar până atunci nu merită să-ți riști viața pentru nimic în lumea asta, mai bine respectăm niște reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau și mai tragic “ambalați” într-un sac negru.

Eu vă doresc și îmi doresc sărbători liniștite, cu multă sănătate!”, este mesajul transmis de Amin Zahra.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate