13.9 C
București
marți, 18 mai 2021

Dr. Radu Țincu: Paracetamolul, mai periculos decât vaccinul anti-COVID

Se spune că paracetamolul ar fi mai periculos pentru sănătatea noastră decât vaccinul anti covid. Conform afirmaţiilor dr. Radu Tincu, paracetamolul are mai multe efecte adverse decât vaccinul.

Prospectele celor două medicamente fac lumina în acest caz. Iată ce spune dr. Radu Tincu:

„În primul rând, paracetamolul este deja un medicament uzual pe care îl folosim cu toții fără să mai citim prospectul. Putem discuta de foarte multe alte medicamente pe care le folosim în mod uzual, care se eliberează fără prescripție medicală și care au prospecte extrem de lungi. Dacă ar fi să citim efectele adverse sau contraindicațiile, cu siguranță ne-am gândi de două ori înainte să luăm un astfel de medicament”, a spus Radu Țincu.

Pe de altă parte, în ceea ce privește vaccinul împotriva coronavirusului, există aceste teorii ale conspirației care au fost mult timp vehiculate și amplificate, și pe baza lor, cu atât mai mult neîncrederea populației este mai mare. Însă, ceea ce știm despre acest vaccin, știm că el a fost evaluat în studiile clinice pe zeci de mii de persoane, dar iată că am trecut și de această fază a evaluărilor din studiile clinice și am ajuns la vaccinarea a milioane de oameni. Sunt foarte mulți oameni care se vaccinează de la o zi la alta, fără a fi raportate reacții adverse importante”, a adăugat medicul.

„Apropo de campania de vaccinare, cu toții ne dorim să punem punct acestei pandemii și să revenim la viața normală de dinainte, va trebui să ajungem la un grad de imunizare de aproximativ 10 milioane de români. Acest lucru trebuie realizat cât mai repede, din punctul meu de vedere în prima perioadă a acestui an”, a mai spus Radu Țincu.

Deces după vaccin. Problema sau nu?
O asistentă de 41 de ani, din Portugalia a murit la numai 48 de ore după ce a fost vaccinata anti covid. Nu avusese nici un efect secundar după vaccinare. Cu privire la această situaţie, dr. Radu Tincu spune că „trebuie văzută cauzalitatea”.

„Este evident că, în momentul în care vom avea o populație atât de numeroasă vaccinată, este foarte clar că în mod natural unele din aceste persoane vor deceda chiar și din alte cauze. Discutăm de zeci de milioane de oameni care vor primi acest vaccin. Faptul că unii vor face într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă anumite evenimente acute, cum ar fi infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, va trebui să stabilim cauzalitatea în raport cu vaccinarea”, a conchis Radu Ţincu.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate