3 C
București
miercuri, 20 ianuarie 2021

Dr. Streinu Cercel: „Gripa se tratează, nu înțeleg de ce medicii nu prescriu acest medicament care te vindecă în 24 de ore”

Potrivit doctorului Adrian Streinu Cercel, gripa se trateaza cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Oseltamivir sau Tamiflu, care are efect în 24 de ore: „Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem numărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”.

Pana la data de 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit in cadrul campaniei Ministerului Sanatatii. Gripa incepe sa se extinda in special in randul celor cu grad ridicat de risc, printre care si copiii. Cazurile numeroase au dus la suspendarea orelor de curs timp de trei zile in 9 gradinite si scoli din Bucuresti, potrivit stirileprotv.ro.

Dr Streinu Cercel spune si că testele de gripă sunt irelevante, intrucat 20 la sută din testele de gripă sunt fals negative: „Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi, că n-aveţi gripă când aveţi gripă şi nu vă trataţi? Eu cred că este cazul să ne băgăm minţile în cap şi să ne vedem de treburile noastre”.

Spalatorie auto ploiesti

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate