35.1 C
București
marți, 27 iulie 2021

Dr. Vlad Ciurea, după ce a trecut prin experiența COVID: „Simțeam că parcă nu sunt eu, trăgeam de mine”

Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a povestit recent experienţa sa după ce s-a infectat cu coronavirus. Spre deosebire de multe alte persoane, el a ales să meargă la spital, nu să se trateze acasă.

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins”, a spus Ciurea la un post de televiziune.

Medicul a afirmat că a avut şi mai multă grijă la primul semnal de alarmă şi a încercat să-şi ia toate măsurile de precauţie. Mai mult, el se testa în fiecare săptămână.

„Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a spus el.

În timpul unei operaţii s-a simţit într-atât de obosit, încât şi-a lăsat un coleg să încheie intervenţia chirurgicală, iar el a mers acasă. A doua zi, când s-a testat, a văzut că e pozitiv. Acelaşi rezultat l-a arătat şi testul PCR.

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv”, a povestit medicul.

„Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a spus Ciurea.

De la spital și nu acasă?
Medicul Vlad Ciurea a avut de ales între a se trata la spital şi a rămâne acasă. A ales prima variantă, mai ales pentru că îi scăzuse saturaţia de oxigen.

„Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a spus el.

Doctorul considera că a scăpat de forma medie ori severă a bolii pentru că s-a testat de la primul semnal de alarmă. Mai mult, a acceptat ajutorul specialiştilor.

„Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică”, a spus el.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a stat internat în spital 6 zile. După 14 zile, testul a fost negativ.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate