23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021

Drama arbitrului Sebastian Colțescu! A vrut să se sinucidă în 2008

În cursul serii de marți, arbitrul Sebastian Colțescu, a fost acuzat de rasism la Paris, după ce a folosit apelativul ”negru” pentru a identifica un membru din stafful clubului Istanbul Bașakșehir, totul întâmplându-se într-o partidă istorică pentru arbitrajul românesc, unde centralul Ovidiu Hațegan a atins o performanță fantastică.

Meciul PSG – Istanbul Başakşehir a fost întrerupt, în minutul 14, şi nu s-a mai reluat. Întâlnirea va fi reluată astăzi, începând cu orele 19:55, fără brigada din România. Scandalul în urma apelativului „aruncat” pe teren a pornit după ce arbitrul în vârstă de 43 de ani, Sebastian Colțescu, a folosit cuvântul „negru” pentru a-l identifica pe camerunezul Pierre Webo. Când a auzit apelativul respectiv, bărbatul de culoare a reacționat.

Ambele formații au părăsit atunci terenul, iar Demba Ba, atacantul senegalez a reacționat: „Când vorbim de un jucător alb, nu spui niciodată acest tip alb. Spui, pur şi simplu, tipul ăsta. Şi atunci de ce ai spus acum negru? De ce, când ai de-a face cu un om de culoare, foloseşti cuvânul negru?“.

Arbitrul Sebastian Colțescu a avut o tentativă de suicid în 2008
În anul 2008, arbitrul Sebastian Colțescu a avut o tentativă de suicid. A fost filmat în timp ce amenința că se va arunca de la geam, însă ulterior a comentat imaginile și a explicat de ce a avut acel gest.

„În momentul în care acele persoane au vrut să-mi spargă uşa, au fost sunate de mine şi le-am spus să mă lase în pace, pentru că e normal ca un om să aibă astfel de momente şi să fie lăsat în pace. Erau părinţii mei şi cei de la descarcerare. Şi-au dat seama că îmi fac mai mult rău. Pur şi simplu, aveam nevoie de intimitate în casa mea. Să vină rudele mele să-mi instaleze altă uşă! Sincer, sunt deranjat de aceste lucruri. În momentul în care au intrat peste mine, le-am spus să mă lase, m-au speriat. Parcă eram un infractor şi veneau mascaţii peste mine. Eu nu ştiam că sunt de la SMURD. E decizia mea dacă voiam să vorbesc sau nu despre problemele mele. Indiferent dacă vrei să spargi un geam sau nu, trebuie să fii lăsat în pace! Nu înţeleg cum a apărut acel cameraman care a filmat, parcă era totul premeditat. Înainte de a intra peste mine, eu n-am zbierat, n-am dat în geamuri“, au fost declaraţiile lui Colţescu, arată Adevărul.

Anul 2020 nu a fost deloc un an bun pentru arbitru. Bărbatul și-a pierdut tatăl în luna august, după ce a suferit de o boală incurabilă. Din cauza aceleiași boli s-a stins din viață și mama centralului din Craiova. Tot anul acesta, bărbatul a divorțat pentru a doua oară. Prima dată a divorțat în 2007.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate