DRDP Iasi va continua monitorizarea lucrarilor de pe Pasajul Socola

DRDP Iasi continua monitorizarea lucrarilor proprii efectuate pe pasajul Socola (DN 24, km 191-192), constatand ca „plombele” executate in perioada 15-16 ianuarie sunt in continuare la locul lor. 
Nu este mai putin adevarat ca modul in care arata Pasajul Socola nu este unul care sa faca cinste Iasului. 
Trebuie precizat insa ca, anterior lucrarilor efectuate de DRDP Iasi cu tehnologia IR (infrarosu), au intervenit si echipele municipalitatii iesene, care au efectuat lucrari pe sistemul clasic, cu mixtura stocabila,pusa in groapa pe un strat suport inghetat. 
Diferenta dintre cele doua tipuri de lucrari este ca tehnologia cu infrarosu este pretabila temperaturilor scazute, de pana la -10 grade, cu incalzirea stratului suport si folosirea mixturii asfaltice incalzite , operatia avand o durabilitate net superioara. 
Aceasta insa in conditii rezonabile de lucru, in care stratul suport permite interventii conform standardelor in vigoare. 
Or, in cazul de fata, vorbim despre o suprafata asfaltica imbatranita si o structura de rezistenta imbatranita,toate dublate de o semaforizare precara in zona, care prelungesc nepermis timpii de asteptare pe pasaj, cu stationarea camioanelor de mare tonaj si crearea unei sarcini suplimentare pe intregul obiectiv. 
Acesta este motivul pentru care, intr-adevar, alaturi de plombele efectuate de noi , apar noi degradari, constand in faiantari ale suprafetei asfaltice, cu risc crescut de formare a gropilor. Degradarile nu vizeaza insa lucrarile efectuate cu utilajul cu infrarosu, ci cele efectuate anterior, inclusiv de catre echipele municipalitatii. 
Asa cum am mai mentionat si in alte randuri, solutia la aceasta stare de fapt consta in includerea Pasajului Socola intr-un proiect de reparatii capitale, pe modelul podului din Tudor Vladimirescu. 
Acest lucru nu poate fi facut decat de catre Primaria Iasi, cea care are in administrare podurile si pasajele de pe traseul drumurilor nationale care strabat municipiul. 
De asemenea, reamintim ca pe rolul Judecatoriei Iasi se afla o cerere depusa de catre DRDP Iasi, in sensul in care Primaria Iasi refuza preluarea in administrare a DN 24 (intre km 183 941 – 188 150 si km 191 035 – km 202 259) si DN 28 (intre k

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !