Croația. O dronă neidentificată, posibil provenind din Ucraina, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Zagreb – video

Ieri noapte, puţin după miezul nopţii, în apropierea unui cămin studenţesc din Zagreb s-a auzit explozie. Cei aflați în imediata apropiere a locului în care s-a produs incidentul au anunţat poliţia că mai multe piese dintr-un aparat de zbor s-ar fi prăbușit.

Autoritățile au sosit imediat la fața locului şi i-au ţinut la distanţă pe curioşi, zona în care au fost descoperite resturile fiind securizată de poliţia militară.

În zonă a fost descoperit un crater cu adâncimea de aproape trei metri şi chiar două paraşute, în apropiere.

Aparatul de zbor care s-a prăbuşit în mijlocul capitalei croate nu a fost identificat cu certitudine, dar din primele informaţii se pare că ar putea fi vorba despre o dronă Tupolev de generaţie veche.

Doar Ucraina mai utilizează asemenea relicve ale Războiului Rece, dar nimeni nu ştie ce ar putea căuta un asemenea aparat la 2.000 de kilometri de Kiev.

La scurt timp de la producerea incidentului, toate aeronavele NATO care zburau deasupra Europei de Est şi-au închis transponderele ca sa nu mai fie vizibile pe radare.

Secţiunea dedicată informaţiilor de război a site-ului The Drive afirmă că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaştere Tu-141 ”Strizh” care probabil s-a defectat şi a traversat întreaga Ungarie sau părţi din ţările vecine şi a intrat în Croaţia venind din Ucraina.

De la graniţa Ucrainei şi până la Zagreb sunt aproape 600 de kilometri de zbor direct.