Durere mare pentru Monica Bîrlădeanu, Alex a murit la doar 35 de ani: „A plecat astă noapte dintre noi un om mai bun decât am putea fi noi vreodată”

Cine este Alex Tache, bărbatul care a murit la 35 de ani din cauza cancerului. Se lupta de 15 ani cu boala necruţătoare.

Monica Bîrlădeanu este în doliu, cu câteva zile înainte de trecerea în noul an. Într-o postare făcută pe Instagram, vedeta plânge moartea unui apropiat. Pe rețelele de socializare, vedeta a făcut un anunț trist. Alex Tache, fondatorul Casei Nest și al fundației care îi poartă numele, s-a stins din viață la vârsta de 35 de ani. Bărbatul se lupta de 15 ani cu o boală cumplită, și anume cancerul osos.

În cea de-a doua zi de Crăciun, Alex Tache, fondatorul Casei Nest și al fundației care îi poartă numele, s-a stins din viață. Tânărul în vârstă de 35 de ani se lupta de 15 ani cu cancerul osos. Pe rețelele de socializare, Monica Bîrlădeanu a făcut anunțul trist.

„A plecat astă noapte dintre noi un om mai bun decât am putea fi noi vreodată. A lasat în spate un exemplu de generozitate și dăruire de sine cum n-am mai văzut decât în cărțile despre sfinți. Alex Tache a făcut față unui cancer osos vreo 15 ani, timp în care atenția lui s-a mutat de pe propria suferință, spre a altora, și a depus toate eforturile de care era capabil spre construirea unei case care urma să fie „acasă” pentru 12 copii abandonați: Casa Nest.

Deci da, ați citit bine…. un om cu o asemenea suferință, a muncit neobosit să ofere un adăpost și dragoste părintească unor copii aflați în alt tip de suferință… sufletească. Am vorbit cu el acum 3 săptămâni. Elegant în suferință și neclintit, deși știa ca nu mai are mult. Noi agonisim o viață întreagă fiecare pentru sine, el a agonisit în scurta lui viață doar pentru alții. Dumnezeu să-l odihneasca cu drepții. Rămas bun, Alex…”, este mesajul scris de Monica Bîrlădeanu pe rețelele de socializare.

 

Alex Tache, fondatorul proiectului menit să ofere o locuință călduroasă copiilor abandonați, era din Râmnicu Vâlcea și avea 35 de ani. La vârsta de 20 de ani, Alex Tache a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer osos. A trecut prin foarte multe ședințe de chimioterapie și a fost și în Italia, unde a fost supus unor 6 operații de recidivă locală și unor 4 intervenții pentru metastaze pulmonare. În urmă cu doi ani, tânărul își pierduse vederea la unul dintre ochi.

În anul 2016, însă, Alex Tache a înființat o fundație pentru copii. Prin intermediul acesteia, a început construirea unui cămin pentru 12 copii abandonați. Reușise să aibă o investiție de 500.000 de euro și anul trecut anunța că, pentru a finalizat Casa Nest, mai avea nevoie de 150.000 de euro, arată Adevarul.ro.