Edilul Mihai Chirica si-a facut bilantul la 3 ani de mandat in fruntea primariei

Ediulul Iasului, Mihai Chirica, si-a facut bilantul dupa cei trei ani petrecuti in fruntea primariei. Acesta a precizat ca isi doreste sa continue ceea ce a inceput impreuna cu iesenii, multumindu-le acestora pentru increderea acordata.

„Sa continuam impreuna!
Trei ani de mandat (2016-2019)

Vreau ca astazi, 5 iunie 2019, sa multumesc iesenilor care in urma cu exact trei ani mi-au facut onoarea de a ma alege primar al Municipiului Iasi! Nu voi face aici un raport de activitate, ci doar o scurta privire de ansamblu asupra acestor trei ani. A fost o perioada intensa si frumoasa, plina de turbulente politice, dar si de realizari care au demonstrat, asa cum am promis in campania electorala, ca „Iasul se schimba in bine”!

In plan administrativ ne-am concentrat pe cateva prioritati: infrastructura, transportul public, curatenia, spatiile verzi si aspectul civilizat al orasului, reabilitarea monumentelor si investitiile in educatie, initiative smart city etc. Am inceput mai multe proiecte finantate din fonduri europene (capitol la care ne aflam printre orasele fruntase) si am facut toate diligentele necesare pentru a demara una dintre cele mai mari investitii din ultimii 30 de ani: Spitalul Regional de Urgenta.

La fel de importante ca realizarile administrative concrete au fost castigurile enorme de recunoastere si vizibilitate nationale si internationale ale orasului nostru. Am devenit cu adevarat nu doar o capitala culturala, un oras important din Romania, ci o comunitate relevanta la nivel european si chiar international. Am primit premiul „Orasul anului din Europa Centrala si de Est pentru dezvoltarea industriei de IT si de outsourcing”, Iasul – care traverseaza o perioada de boom economic si devenind, de departe, cel mai dezvoltat centru urban din Regiunea de Nord Est – fiind considerat de catre oficialii Bancii Mondiale drept un „oras – magnet”, o mare speranta economica a Moldovei si Romaniei.

Din aceasta postura, am participat la evenimente internationale si am organizat si gazduit evenimente comerciale bilaterale cu camerele de comert ale Statelor Unite, Olandei, Frantei, Belgiei, Republicii Moldova etc.
Suntem, de asemenea, membri ai Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa, am fost orasul care a sarbatorit cel mai frumos Centenarul, am devenit Oras Regal si Capitala Istorica a Romaniei si, iata, acum cateva zile, am primit vizita istorica a Sanctitatii Sale Papa Francisc.

Sa mai spunem ca in ultimii trei ani am primit peste 50 de vizite ale ambasadorilor celor mai importante state ale lumii si am inceput si chiar finalizat demersurile de infratire cu orase ca Houston, Sevillia, Haifa, Kutaisi, Ashdod si Ungheni.
Capitala Tineretului din Romania este un alt titlu pe deplin meritat de un oras universitar si educational, in care tineri din Moldova si Basarabia vin atat ca sa studieze, cat si sa-si construiasca o cariera si sa isi intemeieze o familie. E locul sa mentionez cu satisfactie ca, gratie unui spor natural pozitiv, dar si mobilitatii teritoriale a populatiei, Iasul a devenit, ca numar de locuitori, al doilea oras al Romaniei dupa Bucuresti, dar si una dintre loca

 » Sursa: bzi.ro

loading...