12.2 C
București
joi, 15 aprilie 2021

El este primul român care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Care sunt efectele adverse de care a avut parte bărbatul

Un român din Marea Britanie s-a vaccinat împotriva COVID-19. Bărbatul este medic rezident în străinătate și și-a administrat antidotul produs de compania Pfizer.

Un tânăr român s-a vaccinat împotriva coronavirus. Bărbatul este medic rezident în Marea Britanie și a răspuns tuturor persoanelor care i-au adresat întrebări despre vaccinare, pe un forum. Românul a dat răspunsuri tuturor utilizatorilor care l-au întrebat de reacțiile adverse sau de starea actuală de sănătate pe care o are. Bărbatul a adus chiar și o serie de dovezi pentru a întări ceea ce spune.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost purtată pe REddit.com, un forum internațional în care utilizatorii dezbat subiecte de actualitate, dar și postează imagini amuzante.

Pe forum au fost întreținute și glumele făcute pe seama celor care afirmă că prin vaccin sunt implantate cip-uri. „Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) si tocmai am primit prima doza de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gandit ca un AMA ar util daca aveti intrebari” și-a început medicul postarea pe forum.

Medicul rezident a fotografiat cardul prin care se atestă că și-a făcut vaccinul, ID-ul de la spitalul la care lucrează, dar și programarea pentru vaccinare.

Medicul rezident a spus totul despre vaccinarea împotriva CORONAVIRUS
Oamenii l-au întrebat pe românul vaccinat dacă are interdicție asupra alcool-ului după administrarea vaccinului. Românul a declarat: ”Nu mi s-a spus nimic legat de consumul de alcool”.

Un utilizator care are alergie la ambrozie l-a întrebat dacă vaccinul reacționează cu formele grave de alergii:

”Cea mai grava reactie alergica este socul anafilactic, nu s-au inregistrat cazuri de soc anafilactic la acest vaccin si este destul de putin probabil sa apara efecte adverse atat de serioase avand in vedere natura vaccinului (vezi comentariile mele pe tema asta mai sus). Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in randul staff-ului medical de reactii moderat severe (reactii anafilactoide) insa aceste persoane erau cunoscute sa fi avut reactii alergice la vaccinuri in trecut.

De exemplu in cazul astmului (si eu am astm) o forma grava ar insemna multiple spitalizari pentru episoade grave, sederi in spital la terapie intensiva datorate astmului etc.

Eu sunt o persoana cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care si ambrozie) si nu am avut niciun fel de reactie alergica sau inrautatire a alergiilor pe care le am”, a răspuns medicul.

A avut sau nu dureri după vaccinarea COVID-19
Rezidentul român a menționat pe site-ul online că are 36 de ore de când a primit vaccinul și are doar o ușoară durere în mână în zona în care a fost injectat.

Bărbatul a declarat că după vaccin a fost ținut sub supraveghere 10-15 minute pentru a se vedea dacă dezvoltă vreo reacție alergică sau nu.

Un alt utilizator l-a întrebat care este perioada de imunizare și dacă va mai purta mască și combinezon în spital. Românul vaccinat a mărturisit: „Răspunsul oficial Pfizer este minimum 6 luni însă realitatea este că este dificil să estimezi cât timp un pacient vaccinat cu kit-ul Pfizer va rămane imun. Există posibilitatea să trebuiască alte doze de rapel (încă altă doză pe lângă a doua care urmează) pentru a menține imunitatea.

Există de asemenea dovezi promițătoare că vaccinul antrenează anumite celule implicate în sistemul imunitar care au memorie, lucru care ar putea duce la imunitate de lungă durată.”. Medicul susține că 60% din programul din spital și-l petrece pe secțiile covid.

Medicul a afirmat că va purta mască și pe stradă, iar la locul de muncă va purta combinezonul ca și până acum.

O altă persoană l-a întrebat despre modul în care medicul poate să îi schimbe părerea unei persoane în dubii să se vaccineze.

„Persoana respectiva trebuie mai intai sa fie capabila sa isi schimbe parearea altfel orice dezbatere nu poate avea loc. Apoi trebuie pusa intrebarea „Ce fel de dovezi ti-ar putea schimba parerea?” și dacă răspunsul este „Nimic.” atunci din nou nicio dezbatere nu poate avea loc.

Pe de alta parte vaccinurile de acest tip (cu ARN mesager, un fel de ADN mai mic, ca un floppy disc pe care celula il citeste, iar informatia respectiva determina corpul sa faca anticorpii care iti dau imunitate) s-au dovedit sa fie deosebit de sigure si cu efecte adverse resduse mai ales prin pricina mecanismului pe care l-am mentionat, si pot detalia daca este nevoie”, a scris acesta în răspuns.

Medicul vaccinat continuă să le răspundă curioșilor la întrebările despre vaccinarea anti Sars-cov-2, pe forum, iar ele pot fi citite pe site-ul Reddid, r/România.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate