O rusoaică a câștigat Wimbledon? Cum a răspuns Elena Rybakina întrebării despre invazia din Ucraina – video

Elena Rybakina este noua câștigătoare de la Wimbledon, după victoria în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2, cu Ons Jabeur.

Se pare că, în ciuda interdicției pe care organizatorii turneului au impus-o în acest an participării jucătorilor din Rusia și Belarusia, Grand Slamul a fost câștigat de o rusoaică…

Născută la Moscova, tenismena reprezintă Kazahstan, însă la conferința de presă, jucătoarea rusă a fost întrebată de invazia Rusiei în Ucraina.

Rybakina s-a eschivat, motivând că nu știe bine limba engleză.

„Nu înțeleg întrebarea, în special a doua parte, nu vorbesc bine engleză.

Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla.

Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile, dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”, a spus Rybakina la conferința de presă după finala de la Wimbledon.

Rușii au exultat după succesul tenismenei care reprezintă Kazahstanul, la Wimbledon.

„O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatori. Rybakina este o fată unică, fantastică, sută la sută rusoaică, crescută în școala rusească de tenis. Realizarea de astăzi este una a Rusiei!

Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor”, a spus Shamil Tarpishchev, președintele Federației de tenis din Rusia.