Elena Udrea va fi extrădată în România: ”Se pare că nu există justiţie pentru mine. Sau nu în România şi în Bulgaria”

Curtea de Apel din Sofia a hotărât că Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare cu executare în ”Dosarul Gala Bute”, va fi extrădată în România.

Sub escorta polițiștilor care o conduceau de la instanță la arest, Elena Udrea a oferit o primă reacţie referitoare la extrădarea sa: ”Se pare că nu există justiţie pentru mine. Sau nu în România şi în Bulgaria”.

Întrebată dacă are un mesaj de transmis public, Udrea a precizat: ”Nu în momentul acesta, o să am un mesaj zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au cedat presiunilor”.

Întrebată ce mesaj are pentru fiica ei, de trei ani, Udrea a transmis că trebuie, din nou, să o mintă: ”Ce credeți că ştie ea la trei ani. O să-i spun din nou o minciună, că nu am cum să vin, aşa cum fac de două luni”.


____________________

Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia.

Udrea a spus că nu doreşte să se întoarcă în România, invocând condiţiile din penitenciare şi a contestat decizia judecătorilor bulgari privind extrădarea.

În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat de mai multe ori soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul ”Gala Bute”, pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru, după ce a refuzat să participe prin videoconferinţă la acest proces.