15.1 C
București
duminică, 16 mai 2021

Elevii ar putea fi obligați să se vaccineze înainte de redeschiderea școlilor, potrivit medicilor de familie

Mai multe voci autorizate din domeniul sănătății precizează că elevii din România ar putea fi obligați să se vaccineze a reveni la școală. Potrivit mai multor medici de familie, această decizie este justificată de o eventuală creștere a îmbolnăvirilor cu infecții respiratorii și gripă. În cazul elevilor, ar fi vorba de o vaccinare antigripală. Doar în cazul celor peste 16 ani ar putea fi vorba și de imunizare anti-COVID.

O nouă decizie a autorităților care ar putea fi luată de autorități are menirea de a-i îngrijora pe părinți dar și pe elevi! Se pare că în decursul acestui an școlar, elevii ar putea fi obligați să se vaccineze antigripal înainte de a reveni în bănci pentru al doilea semestru.

Elevii ar putea fi obligați să se vaccineze pentru a reveni la școală
Medicii de familie din România au făcut un anunț care îi îngrijorează deopotrivă și pe părinți, dar și pe elevi. Se pare că elevii ar putea fi obligați să se imunizeze înainte de redeschiderea școlilor. Decizia este justificată prin faptul că, în cazul în care instituțiile școlare se vor redeschide, se preconizează și o eventuală creștere a numărului infecțiilor respiratorii și a cazurilor de gripă. Tocmai pentru a peîntâmpina acest lucru, specialiștii recomandă vaccinarea antigripală a elevilor.

Conform Agerpres, părinții au la dispoziție vaccinul antigripal în farmacii, ori în unele cazuri prin medicii de familie, fiind vorba de Programul Național de Vaccinare. Astfel, medicii îi încurajează pe părinții să se informeze despre acest proces și despre beneficiile vaccinului antigripal, în contextul în care copiii sub 16 ani nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19.

„În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi, în acelaşi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri.

Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şi transmiterea virusurilor în comunitate care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate”, a detaliat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Ce se întâmplă cu campania de vaccinare a profesorilor
Tot mai mulți profesori au ratat startul vaccinării. În consecință, sunt școli în care niciun profesor nu a fost programat. În București, toate cele 418 unități de învățământ de stat, dar și 207 școli private au desemnat câte un responsabil care să introducă și să programeze, pe platforma guvernului, angajații care doresc să se vaccineze. Însă, nu mai sunt locuri disponibile.

„Personalul din învățământ, după cum știm, este inclus în etapa de vaccinare alături de alte tipuri de activități esențiale, fiecare când dorește să se programeze va putea să facă acest lucru. Dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze personalului din învățământ, cu siguranță o vom face”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Totodată, autoritățile au promis și organizarea unor seminarii în care specialiștii să le explice cadrelor didactice care sunt beneficiile vaccinării. Mai mult, col. Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre vaccinarea copiilor care au peste 16 ani. În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XII-a, având în vedere că au peste 16 ani, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că se pot vaccina respectând strategia de vaccinare.

„Dacă unii dintre ei sunt în evidență cu boli cronice care-i vulnerabilizează, cu siguranță au prioritate și așa, și trebuie să se vaccineze”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

În altă ordine de idei, rămâne de văzut dacă elevii vor fi obligați să se vaccineze antigripal înainte de revenirea la școală…

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate