• Home
  • Actualitate
  • Elevii din Apostolache, Prahova, o nouă generație a poeților ce inspiră speranță

Elevii din Apostolache, Prahova, o nouă generație a poeților ce inspiră speranță

elevii-din-apostolache,-prahova,-o-noua-generatie-a-poetilor-ce-inspira-speranta

La Școala Gimnazială Apostolache, un grup de elevi de clasa întâi, sub îndrumarea profesoarei de învățământ primar Liliana Vlăduță, reînvie magia poeziei într-un mod care aduce aminte de celebrul film „Cercul poeților dispăruți”. Acești copii, care au sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei printr-o imersiune totală în lumea versurilor, promit să devină purtătorii de făclie ai speranței pentru o lume mai bună.

„Poezia este  în pomii din livezi/Și în macul ce-nflorește/Doar s-o simți și s-o privești”.
Iar ei au simțit-o și azi, de  Ziua Internațională a Poeziei. O vor trăi și mâine, suntem convinși. Un „mâine” care înseamnă ani și ani. Sau chiar o viață!
Mai bănuim că fiecare dintre ei, odată devenit „om mare” se va  agăța de  Poezie „precum  un copil de poala mumii” spre-a trece bine puntea unei lumi nebune, „spre insula de fericire”. 
Nu știm de ce,  văzând  fotografia de mai sus – dar și pe cele din galerie – avem senzația că nu-i departe timpul când poezia va salva, dacă nu lumea, măcar pe unii dintre noi. Depinde de fiecare, dar și cine îți așterne pe hârtia sufletului astfel de cuvinte:
„Poezia singură se scrie/Se transformă-n dulci cuvinte”.

Profesoara Vlăduță îi încurajează pe elevi să găsească poezia în tot ce-i înconjoară,

 » România FM – Știri locale
Citește continuarea 👆