18.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

„Elevii din clasele primare să renunțe la măștile obligatorii”. Cum a reacționat Orban la propunerea oficială făcută de șeful CJ

Premierul Ludovic Orban a fost confruntat, duminică, la Iași, cu o propunere oficială făcută de șeful Consiliului Județean Harghita: să se renunțe la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde.

Premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde nu are niciun fundament și nu este de acord cu aceasta.

Președintele CJ Harghita vrea ca purtarea măștii să fie facultativă în clasele primare, în județele care sunt în „scenariul verde”, argumentând că masca dăunează sănătății copiilor mici și îngreunează actul educațional.

Șeful CJ a solicitat convocarea comitetului pentru situații de urgență, luni, în care va propune adoptarea unui document, cu propunerea de modificare a ordinului miniștrilor Nelu Tătaru și Monica Anisie, porivit G4Media.

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu măsura deoarece, în viziunea premierului, cea mai sigură măsură de protecție este purtatul măștii.

Ludovic Orban: Copiii sunt ascultători, respectă purtatul măștii
„Este o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educație al copiilor și, doi, acela de a proteja sănătatea copiilor și cadrelor didactice în carul procesului educațional. Cea mai sigură măsură de protecție este portul măștii”.

O astfel de propunere nu are niciun fundament, consideră premierul Orban, iar copiii sunt ascultători, respectă această regulă la școală.

„Nu înțeleg de ce unii trebuie să instige la nerespectarea acestei reguli. Își asigură ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor la școală, care pot duce virusul acasă? Își asumă ei acest risc major?”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Orban: cursurile NU vor fi suspendate
Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

Premierul Ludovic Orban a precizat că o decizie privind numărul de zile în care școlile vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

″Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat sâmbătă premierul Ludovic Orban.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate