13.7 C
București
vineri, 14 mai 2021

Elevii din România cer anularea Examenului de Bacalaureat și Testele Naționale 2020

Elevii din țara noastră prin intermediul Mișcării Elevilor din România – MER solicită Ministrului Educației, Monica Anisie, anularea examenelor naționale și echivalarea lor cu media anilor de studiu. Află mai multe informații din rândurile următoare.

Elevii din România cer anularea Examenului de Bacalaureat și Testele Naționale 2020

De altfel, MER a cerut ministrului Educației ca în cazul respingerii acestei propuneri să ajute elevii ce susțin examenele din punct de vedere fizic și psihic.

MER dorește amânarea cel puțin pentru moment a susținerii acestor probe deoarece nu există siguranță igienico-sanitară deplină. Mihai Vlad, membru fondator „Mișcarea Elevilor din România” a declarat următoarele:

„Noi ne dorim în acest moment amânarea, pentru că nu considerăm că statul se află în posibilitatea de a ne oferi siguranța din punct de vedere igienico-sanitar pentru desfășurarea în norme de maximă siguranță a acestor examene.

Noi nu considerăm că poate să existe soluția ca niciun elev să nu întâmpine vreo problemă în urma acestui examen.”

Pe de altă parte, Președintele Consiliului Național al Elevilor, Atonia Pup a spus luni, 25 mai, că nu este de acord cu anularea examenelor de bacalaureat. Aceasta afirmă că examenele sunt un drept al elevilor și o obligație a statului.

„În articolul care reglementează Bacalaureatul se spune foarte clar că simpla absolvire a 12 clase nu instituie dreptul de a te înscrie în învățământul superior. În acest sens, propunerea noastră este ca examenul de Bacalaureat, precum și cel de Evaluare Națională, să fie susținute, fiind un drept pe care elevii îl au.

Este vorba despre un drept al elevilor, deci o obligație pentru statul român, care, da, a comunicat prin instituțiile guvernamentale foarte dezastruos în ultima perioadă și cu măsuri luate de la o zi la alta, însă dezideratul nostru este o evaluare standardizată, obiectivă și echitabilă.”

Procedură specială

Ministrul Anisie a declarat luni, 25 mai ca elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu corona-virus, dar și elevii care au afecțiuni cronice sau care prezintă un risc crescut de infecție vor susține examenul după o procedură specială.
„Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la ex de bacalaureat, cât și la evaluarea națională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu CoVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate