31.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

ELEVII protestează în fața Guvernului și în toată țara împotriva deciziei de DECONTARE a navetei

 

Asociațiile de elevi au anunțat proteste în toată țara, în fața Guvernului și a Prefecturilor din județele lor! Aceștia cer de urgență ca Executivul să NU voteze decontarea navetei fără o dezbatere publică a reglementărilor. Pe agenda de miercuri a Guvernului se află proiectul de ordonanță de urgență care prevede reglementarea decontării navetei. 

 

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Mureș (AEMs) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită de urgență membrilor Guvernului să nu voteze proiectul de OUG care reglementează decontul navetei.

Aceștia susțin că Ordonanța de Urgență „va tăia gratuitatea la transportul județean, punând în pericol accesul la învățământ pentru zeci de mii de elevi. Ministrul educației susține ca nu exista norme de aplicare, problema fiind ca banii nu au fost introdusi în bugetul de stat”.

 „Solicităm guvernanților să nu adopte proiectul în următoarea ședință de Guvern și să organizeze în cel mai scurt timp posibil o dezbatere publică împreună cu reprezentanții elevilor cu privire la proiectul de ordonanță.

 » Citeste mai mult pe realitateadeprahova.net

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate