• Home
 • Sănătate
 • Elixirul secret: cum să prepari și de ce să consumi laptele de aur

Elixirul secret: cum să prepari și de ce să consumi laptele de aur

Laptele de aur

Laptele de aur, o băutură miraculoasă, nu are nicio legătură cu laptele clasic. Iată cum să-l prepari și de ce este benefic pentru sănătate:

Ingrediente necesare:

 • 1 cană lapte de migdale sau cocos
 • 1 linguriță praf de curcuma (turmeric)
 • miere crudă

Mod de preparare:

 1. Amestecați laptele cu curcuma într-o tigaie la foc mic. Lichidul trebuie doar încălzit, nu fiert.
 2. După omogenizare, stingeți focul și adăugați mierea.

Beneficiile extraordinare ale laptelui de aur:

 1. Îmbunătățirea digestiei: Dacă îl consumați înainte de culcare, laptele de aur ajută la problemele digestive, reducând balonarea, gazele și refluxul gastric. Curcuma stimulează bila și combate indigestia, accelerând metabolismul și ajutând la pierderea în greutate.
 2. Tonic pentru ficat: Studiile arată că curcuma combate ficatul gras și previne ciroza hepatică. Acțiunea sa hepatoprotectoare și detoxifiantă reduce impactul substanțelor toxice asupra ficatului.
 3. Îmbunătățirea texturii pielii: Aplicată extern, curcuma elimină ridurile fine, reduce acneea și cicatricile, și combate cuperoza și erupțiile cutanate. Administrarea internă intensifică aceste efecte benefice.
 4. Proprietăți anticancerigene: Curcuma luptă împotriva celulelor canceroase, fiind eficientă împotriva cancerelor de sân, prostată, piele, colon și plămâni. Consumul regulat de lapte de aur poate preveni și stopa creșterea tumorilor maligne în stadii incipiente.
 5. Combaterea insomniei: Laptele vegetal cu curcuma acționează ca un somnifer natural, inducând o stare de relaxare profundă și asigurând un somn adânc și odihnitor.

Alte articole recomandate