Chinul unei campioane din România: „M-au luat cu targa și am ajuns la operație”

Eliza Samara, multiplă campioană la tenis de masă, a fost nevoită să ia o pauză competițională, din cauza unei intervenții chirugicale destul de complicate.

După mai bine de un an de chin, injecţii, pastile şi diverse terapii care nu au dat roade decât pe termen scurt, Eliza a realizat că operația la coloană a fost singura soluţie pentru a fi aptă 100% la Campionatul Europeanul din august.

„Acum cinci luni mi s-a spus că nu este de operat, dar, în timp, tot la operaţie am ajuns. La ultimul meci din ligă am căzut, m-au luat cu targa şi nu am mai avut ce să fac.

Am făcut un RMN, mi-a ieşit discul fisurat adânc. La operaţie mi-au scos fragmente din disc şi mi-au lipit 2 membrane. Două săptămâni am făcut repaos total, aveam voie doar să merg lejer”, a declarat Eliza Samara.

„Am avut emoţii mari pentru că nu ştiam concret ce mi se va întâmplă pe masa de operaţii. Mi-a fost frică! Am ajuns în sală şi aveam palpitaţii, ba mi-era frig, ba cald şi am cerut să-mi facă ceva să nu mai simt.

Mi-au pus ceva în venă, apoi după câteva secunde am început să nu mai ştiu nimic. După operaţie şi câteva ore la ATI, m-am trezit în salon şi m-am pipăit, apoi am zis „SUNT VIE”, a mai spus Eliza Samara.

Au trecut aproape șase săptămâni de la intervenţie, iar sportiva trage tare la clinica de recuperare pentru a juca la turneul continental, unde are de apărat bronzul obţinut anul trecut, la Varşovia.

Pentru asta face zilnic recuperare cu un aparat unic în România, aparat care preia până la 80% din greutatea corpului.

”Mă simt foarte bine, ca şi cum nu m-aş fi operat, dar mai am până să ajung la forma mea maximă. Recuperarea presupune multă muncă, fac zilnic câteva ore bune. Când am început cu acest aparat nu am crezut că voi reuşi să alerg atât de rapid, dar de la zi la zi este mai bine.

Sunt sigură că voi fi aptă la Munchen. Ţinta mea este să joc fără dureri. La patru luni distanţă după operaţia de menisc, am luat aurul, aşa sper să se întâmple şi acum.

Îmi doresc să produc o surpriză – având în vedere situaţia dată, că vin după operaţie – şi să aduc o medalie pentru România. Ar fi ceva de vis”, a precizat Eliza Samara.