Elveția. Cei care conving o altă persoană să se vaccineze anti-Covid primesc câte 50 de franci

0

Guvernul elvețian a decis să ofere bani persoanelor care îi conving pe alții să se vaccineze împotriva Covid-19, ca parte a eforturilor de creștere a ratei scăzute de vaccinare a țării, informează Reuters.

Fiecare persoană nou vaccinată va fi rugată să specifice cine a convins-o să se vaccineze, transmis oficialii. Respectivul primește un voucher cu suma simbolică de 50 franci elvețieni pentru asistență.

Autoritățile locale vor decide unde poate fi utilizat voucherul, de exemplu la cinematografe sau restaurante.

”Toată lumea poate convinge un prieten, un vecin, un coleg de muncă sau un membru al familiei de beneficiile vaccinării. Actul civic trebuie recompensat”, spun guvernanții.

Elveția are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din vestul Europei – 58% din cele 8,7 milioane de locuitori sunt complet vaccinați.

Deși numărul cazurilor Covid scade în Elveția, guvernul a declarat că situația din secțiile de terapie intensivă rămâne tensionată.

Având în vedere numărul mare de indivizi care nu sunt imunizați și faptul că varianta Delta este extrem de contagioasă, există încă un risc semnificativ de apariție a unui alt val de infectări în lunile de toamnă și iarnă, care ar putea pune o povară grea asupra spitalelor, menționează oficialii guvernului.

Spune ce crezi