12.3 C
București
luni, 17 mai 2021

Episcopul Ignatie al Hușilor, diagnosticat cu COVID-19

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, acesta fiind internat, miercuri seara, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID-19, au declarat reprezentanţii instituţei.

Prelatul a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Episcopul Ignatie al Hușilor, diagnosticat cu COVID-19
Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, în după-amiaza zilei de luni, în ajunul Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, Episcopul Huşilor a săvârşit slujba Vecerniei Mari şi a Litiei în Parohia Bârzeşti, Protopopiatul Vaslui. Cu prilejul vizitei pastorale la Bârzeşti, Ignatie a sfinţit şi izvoarele de apă captate la marginea localităţii, precum şi casa de prăznuire a parohiei.

Încă de la debutul pandemiei COVID-19, Ignatie a iniţiat mai multe campanii de strângere de fonduri şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Vaslui.

A îndemnat oamenii să respecte recomandările primite de la medici
De asemenea, la acel moment, ierarhul a îndemnat oamenii să respecte recomandările primite de la medici, dar şi să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi şi a transmis că „putem folosi momentele dificile prin care trecem în viaţă pentru a ne repoziţiona faţă de propriul suflet şi faţă de ceea ce dă valoare vieţii”.

Episcopul Huşilor a precizat, totodată, în contextul crizei generate de răspândirea coronavirusului, că „ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent şi conştient biserica din inimile noastre”, susţinând că „din fericire, ‘epidemiologia’ nu va distruge Ortodoxia”.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei a decedat din cauza coronavirusului
ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a fost depistat cu Covid-19 în 20 aprilie, a murit pe 20 mai. Înaltul ierarh avea 90 de ani și a murit la Institutul Matei Balș din București.

ÎPS Pimen era internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului Matei Balș din București, iar în noaptea de marți spre miercuri a încetat din viață. Ierarhul a fost transportat cu elicopterul la București în 20 aprilie, iar pentru a se însănătoși a primit și tratament cu plasmă de la un pacient vindecat.

„Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul «Matei Balș» din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la București cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicațiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fost intubat”, a transmis Basilica.ro, agenția de știri de Patriarhiei Române.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile. A fost de la frate de mănăstire și monah la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, dar și reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, episcop vicar, apoi arhiepiscop.ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. Surse medicale au declarat că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.

IPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate