Este cel mai puternic aliment antioxidant din lume! Calugarii budisti ii spun: remediul suprem pentru cancer

De ce este bine sa il consumam zilnic

Goji sunt niste fructe mici, de culoare rosie, cu gust dulce acrisor, care si-au facut treptat loc pe rafturile magazinelor si in retetele naturiste, datorita proprietatilor lor antioxidante exceptionale.

Reprezinta cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume. De aici si notorietatea.

Fructele goji sunt considerate un adevarat panaceu, prezente din cele mai vechi timpuri in medicina chineza, apreciate si consumate de calugarii budisti pentru efectul lor antiimbatranire, dar si pentru ca au renumele de remediu suprem anticancer. De cativa ani, sunt din ce in ce mai prezente in farmacia naturista. Dar oare chiar vindeca orice?

Specialistii atrag atentia ca, pana in acest moment, nu s-a demonstrat stiintific faptul ca o cura de goji reduce riscul aparitiei cancerului si nici ca aceste mici fructe ar fi o veritabila fantana a tineretii fara batranete.

”Cerul este limita, atunci cand vine vorba despre includerea fructelor de goji in alimentatia de zi cu zi. Reprezinta o sursa importanta de antioxidanti. Dar nu trebuie sa credeti orbeste toate beneficiile atribuite consumului acestui superfruct”, spune Rosanna Lee, specialist in nutritie si sanatate la Buffalo General Hospital din Toronto, Canada.

Pentru a obtine efectele benefice organismului, se recomanda consumul de 20-30 g fructe de goji pe zi. Care este adevarul despre fructele goji:

  • Contin 21 de minerale, printre care magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru si seleniu, 18 aminoacizi (mai mult decat polenul!), vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, 29 de acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli
  • Sunt o sursa ideala de proteine
  • Goji se afla pe primul loc pe scara ORAC, care masoara proprietatile antioxidante, cu 25.300 de unitati la 100 g de produs. Pe locul al doilea sunt Aronia (scorusul negru), cu 16.100 de unitati si prunele uscate, care au 5.700 de unitati. Asimilarea a 5000-6000 unitati de antioxidanti ORAC pe zi asigura o buna protectie pentru corp si creier.
  • Sursa excelenta de vitamina A, fructele goji contin mai multe carotenoide decat orice alt produs alimentar, antioxidanti care protejeaza organismul de stresul oxidativ, reduc oboseala si intaresc capacitatea de protectie a organismului.
  • Zeaxatina din goji reduce riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii in randul persoanelor de peste 55 de ani.
  • Fructele goji sunt o sursa valoroasa de vitamina C, continand, per unitate, o cantitate de 500 de ori mai mare decat cea continuta de portocale.
  • Fructele de goji sunt sarace in calorii, dar foarte bogate in fibre, datorita semintelor mici aflate in interiorul fructului. De aceea, multi nutritionisti recomanda consumul de fructe de goji atunci cand urmam o cura de slabire, goji contribuind la buna functionare a tranzitului intestinal si la asigurarea energiei necesare pe parcursul unei zile.
  • Foarte important este ca fructele goji nu

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !