25 C
București
vineri, 7 mai 2021

Este fără echivoc! Milioane de români sunt loviți în plin chiar de ministru. Adio, bani!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri că, pentru angajații din sistemul public care vor lucra de acasă sau în regim de telemuncă, unele sporuri nu vor mai fi plătite.

„Unele sporuri, precum sporul de antenă sau indemnizația de hrană și toate cele care au legătură directă cu spațiul de la locul de muncă, nu vor fi plătite pentru personalul din sistemul public”, a anunțat Alexandru în legătură cu noile reguli adoptate de Guvern.

Ministrul Muncii a precizat că a cerut Inspecției Muncii să elaboreze un ghid pentru angajatori, așa încât să știe care sunt modificările necesare în sistemul REVISAL, schimbări ce reies din încadrarea în telemuncă sau muncă la domiciliu.

„Angajatorii au obligația să informeze personalul despre avantajele, dar și dezavantajele muncii de la domiciliu / telemuncă, iar dezavantaje sunt, cu precădere, la cei din sistemul public”, a anunțat Alexandru în cadrul unei declarații de presă, potrivit europaliberă.

„Cred că sistemul public trebuie reformat. Anul acesta a fost un an dificil pentru a provoca o asemenea reformă, dar nu vă ascund că, dificil cum a fost, chiar el trebuie să declanşeze un proces de simplificare, modernizare şi supleţe în sistemul public. Acest lucru nu ar trebui făcut fără o evaluare obiectivă, făcută de o entitate externă care să nu fie influenţată de nimic din fluxul interior decizional şi să poată să ne dea o imagine clară.

Şi mai cred că tot acest efort pe care Guvernul Orban l-a făcut de a aduce cât mai mult digitalizarea în relaţiile de comunicare instituţională, de comunicare cu publicul, n-are cum, în timp, să nu genereze nişte efecte în gândirea organigramelor, a funcţionalităţilor tuturor poziţiilor publice”, a declarat Violeta Alexandru.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate