Esti in cautarea unei agentii SEO de top? Iata ce servicii ar trebui sa iti ofere!

In prezent, este din ce in ce mai clar ca, daca nu ai o prezenta puternica in mediul online, business-ul tau nu poate fi unul de succes. Marketingul online, cunoscut si sub numele de “digital marketing”, ofera la ora actuala o gama vasta de instrumente de promovare, gradul acestora de eficienta depinzand de obiectivele tale de business, nivelul concurentei, canalele de comunicare abordate, publicul-tinta, s.a.m.d. Insa marea majoritate a specialistilor este de acord ca SEO a capatat importanta majora in orice strategie de marketing online

In 2019, SEO nu mai inseamna doar optimizarea continutului dupa cuvinte cheie sau obtinerea de linkuri externe, acesta fiind integrat profund cu toate directiile pe care o strategie solida de promovare pe Internet trebuie sa le atinga. Scopul final? O experienta cat mai placuta pentru utilizator. Daca utilizatorul e fericit, si Google e multumit, rasplatindu-te in mod natural cu pozitii fruntase. Insa ce presupune mai exact un site bine optimizat din punct de vedere SEO? Domeniul fiind atat de vast, este improbabil sa poti atinge acest obiectiv de unul singur. Din acest motiv, ai nevoie de o agentie SEO profesionista care sa te ajute sa cuceresti motoarele de cautare si sa obtii vizibilitatea de care ai nevoie in mediul online. Cum o recunosti si cum te asiguri ca ai parte de servicii de cea mai buna calitate? Pentru a-ti veni in ajutor, am alcatuit o lista cu serviciile care nu trebuie sa lipseasca din oferta unei agentii SEO respectabile. Iata care sunt acestea:

1. Discutie preliminara cu privire la obiectivele tale de business

Inainte de a-ti face oferta propriu-zisa, o agentie SEO profesionista va dori sa inteleaga cat mai profund  natura si obiectivele business-ului pe care doresti sa il promovezi. Pana la urma, aceasta va avea nevoie sa stie care sunt motivele pentru care doresti sa apelezi la serviciile pe care le ofera. Cele mai comune obiective de business pentru care antreprenorii online apeleaza la agentii SEO sunt:

– obtinerea unor pozitii mai bune in motoarele de cautare;
– construirea de brand awareness;
– cresterea traficului sau obtinerea unui trafic mai bine targetat;
– cresterea ratei de conversie si a vanzarilor.

Desi unele business-uri sustin ca tintesc sa atinga doar unul sau cateva dintre aceste obiective, adevarul este ca scopul final al serviciilor SEO este de a obtine un ROI (rata de de recuperare a investitiilor) cat mai mare. Astfel, o agentie SEO de top iti va propune o strategie care va include toate obiectivele de mai sus, intrucat numai prin intrepatrunderea lor poti obtine o crestere a conversiilor si a volumului vanzarilor pe site-ul business-ului tau.

2. Audit SEO

Auditul este piatra de temelie a oricarei strategii online de succes. Pentru a stabili care sunt punctele forte si punctele slabe ale site-ului tau la debutul colaborarii, o agentie SEO va efectua un audit complet  care va viza urmatoarele elemente:

a) Structura meniului si a link-urilor

Un meniu de navigare anevoios si o arhitectura de linkuri defectuoasa reprezinta principalele motive pentru care experienta utilizatorilor pe un site are de suferit.

 » Sursa: bzi.ro