Esti in cautarea unui partener online? Cum il alegi pe cel cu stima de sine crescuta?

Daca vorbim despre online dating, este una dintre cele mai eficiente si des folosite instrumente in gasirea unui partener romantic. Ratele de succes al relatiilor de cuplu intemeiate pe internet sunt in crestere. O spun chiar studiile!

Intre 2005 si 2012, in America s-a desfasurat un studiu pe un esantion considerabil de oameni (circa 19.000). Pana la o treime dintre cei implicati in relatii de cuplu se cunoscusera online, conform acestui studiu. Peste 70% sunt femei singure cu varsta peste 30 de ani, mai mult, conform acestui studiu, mariajele rezultate din intalniri stabilite pe internet au avut sanse mai mici de a ajunge la divort si satisfactie crescuta in cuplu, fata de acelea din intalniri romantice traditionale.

Aceste studiireleva o alta dinamica dintre partenerii de cuplu. Iar psihologii spun ca barbatii si femeile ce se intalnesc printr-un serviciu de matrimoniale au sanse mai mari la fericire si implinire in relatie. De ce? Pentru ca in general, atat femeile cat si barbatii ce isi fac profiluri pe site-uri de dating, au un grad mare de satisfactie in viata lor personala, dinainte de a se implica intr-o relatie.

Legatura dintre site-urile de matrimoniale si stima de sine crescuta

Statisticile studiilor releva tocmai acest lucru: rata de success al unei relatii de cuplu creste in cazul partenerilor ce se cunosc pe un astfel de site, fata de aceia ce se intalnesc fata in fata, traditional. Ce spune asta despre stima de sinea utilizatorilor acestor servicii?

Despre stima de sine, psihologii spun ca reprezinta felul in care fiecare se percepe si se auto-evalueaza. O stima de sine crescuta echivaleaza cu o motivatie mai mare si ambitie mai mare de a reusi. Asadar, oamenii ce au o stima de sine crescuta pot se se prezinte intr-un mod pozitiv.

In contextul acesta de dating online, poate fi stima de sine poate fi corelata cu felul in care utilizatorii se asteapta ca altii sa le ofere un rating al profilului. Intrucat stima de sine este in relatie directa cu acceptarea de sine, userii cu o stima de sine crescuta vor avea intotdeauna o imagine realista si pozitiva de sine. Acest detaliu se poate observa in pozele din profilul de pe un site de matrimoniale.

Totusi, este lucru stiut faptul ca oamenii ce aleg sa isi intemeieze o relatie de cuplu pe un site de matrimoniale pot tinde sa isi exercite controlul ceva mai mult decat in cazul unei intalniri fata in fata. Pe site-urile de dating, oamenii aleg, fara doar si poate, cele mai bune poze, cele mai flatante unghiuri si mentioneaza doar informatiile si detaliile pe care doresc ei sa le faca cunoscute. Acesta poate fi un factor adjuvant, pentru tine, de exemplu, daca cauti un partener pe un site de intalniri. Poti observa cu atentie ce imagini promoveaza un potential partener si ce informatii impartaseste si iti poti forma o opinie legata de stima sa de sine, proiectata fals sau cat mai aproape de autentic.

 » Sursa: bzi.ro

loading...