EXCLUSIV! Directoare din Primaria Iasi, prinsa din doua miscari de Fisc! O mostenire a provocat scandalul. Trebuie sa achite o suma importanta

• Un director important din Primaria Iasi are probleme cu Finantele iesene • A primit o mostenire, dar cu tot cu datorii, pe care a uitat sa le plateasca • Decizia a fost luata in luna februarie a acestui an • Suma nu este de ignorat • Din veniturile anuale, Cristina Oteleanu si-ar permite sa plateasca datoria catre Finante • Apelata telefonic in repetate randuri, Cristina Oteleanu nu a raspuns pentru a comenta decizia luata de Fiscul iesean • In trecut, Oteleanu a ocupat si functia de secretar al Consiliului Local • A disparut o perioada in mediul privat, dar a fost reactivata de catre actualul primar

Probleme financiare pentru un director important din Primaria Iasi. Recent, Cristina Daniela Oteleanu, director la Directia Juridica, s-a trezit somata de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi pentru neplata unei sume importante de aproape 10.000 de euro. Dovada sta in Decizia nr.161047 din 25.02.2019 privind angajarea raspunderii succesorului.

Mai precis, Oteleanu a mostenit anul trecut un imobil, insa proprietarul avea datorii la Finante. In aceste conditii a preluat si debitul. Chiar daca stia despre aceste datorii, Cristina Oteleanu nu a platit sumele cerute. In cazul in care nu se va conforma, executorii fiscali vor cere punerea sub sechestru a imobilelor aflate in proprietate.

In declaratia de avere nu apare mostenirea directoarei. Cel mai probabil va fi mentionata in declaratia ce va fi facuta publica in cateva saptamani, aferenta anului 2018. Conform ultimei declaratii de avere pentru anul 2017, Cristian Oteleanu are in proprietate un apartament de 49,3 metri patrati in zona Podu Ros, achizitionat in anul 2003. Conduce un autoturism marca Ford Fiesta, fabricat in 2007, iar la capitolul datorii apar credite de 59.200 lei si un card de credit cu 5.000 lei. La aceasta suma se adauga alt imprumut de 64.424 lei. Creditele sunt scadente in anul 2021.

La capitolul venituri, Oteleanu se bazeaza pe salariu, care este de 85.954 lei net intr-un an. Apelata telefonic in repetate randuri, Cristina Oteleanu nu a raspuns pentru a comenta decizia luata de Fiscul iesean.

Din informatiile detinute de reporterii BZI, aceasta se afla in concediu de odihna. Incepand cu astazi ar trebui sa revina la serviciu.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: „Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Parcursul Cristinei Oteleanu

Varful de cariera al Cristinei Oteleanu a fost in anul 2009. Gheorghe Nichita, primarul de atunci, a pus-o in functia de secretar al Consiliului Local Municipal Iasi. Miscarea a fost facuta in conditiile in care postul a fost eliberat de Lacramioara Verinica – Dascalescu, care a preferat functia similara de la Consiliul Judetean.

Pana atunci, Oteleanu era sefa Biroului de Achizitii Publice din cadrul Consiliului Judetean. Nu a stat mult pe functia de secretar. In 2010, prefectul Dragomir Tomaseschi a decis suspendarea Cristinei Oteleanu din functia de secretar. Mai precis,

 » Sursa: bzi.ro