EXCLUSIV! Filmul unei golanii de 5 milioane de euro, din centrul Iasului! Afaceristul si-a bagat mama la inaintare ca sa recupereze Hotelul „Traian”. Dezvaluiri incredibile, facute de chirias

• Danut Prisecariu a pus mana pe Hotelul „Traian”, in urma unei licitatii dubioase • Contestatarii procedurii scot la suprafata detalii legate de ingineria pusa la cale de Prisecariu • Hotelul a fost adjudecat la un pret de 4,7 milioane de euro • Afacerea a fost pusa la cale prin intermediul mamei omului de afaceri •  „Singurul care s-a prezentat la licitatie a fost SC Kirschblute SRL, acelasi actionar din SC Turism Moldova SA, mai exact mama actionarului societatii debitoare, care este si actionar al debitoarei. Considera ca este o situatie de nelegalitate flagranta, constand in judecarea printr-un interpus”, se arata in incheierea sedintei din data de 10 ianuarie • Prisecariu a stins o creanta datorata de alta firma, controlata tot de acesta • Trebuie sa mai scoata din conturi aproape 300.000 de euro • Afaceristul a refuzat o oferta de la doi vasluieni, chiriasii hotelurilor „Astoria” si „Traian”, in valoare de 5,5 milioane de euro • Interesat de aceasta afacere este Cristi Stanciu, consilier local PSD, ce controleaza Fundatia Ecologica Green

Omul de afaceri Danut Prisecariu, cel care controleaza SC Turism Moldova SA, societate aflata in insolventa, a facut la finalul anului trecut o miscare care i-a permis sa reintre in posesia Hotelului „Traian” din centrul Iasului.

Prin interpusi, a reusit sa pastreze cladirea si terenul in portofoliu, contra sumei de 4.714.863 de euro. La licitatia din data 29.11.2018 organizata de BDO Business Restructuring SRL s-a prezentat o singura firma: Kirschblute SRL, cu sediul social in Piata Unirii, nr.1. Societatea ii are ca actionari pe Eugenia Prisecariu (mama afaceristului) – 95 la suta si Danut Prisecariu – 5 la suta.

In conditiile in care Kirschblute SRL este unul dintre principalii creditori prezenti la masa credala, Prisecariu a reusit prin mama sa sa pastreze hotelul.

Insa, procesul-verbal a fost contestat de Fundatia Ecologica Green (FEG), controlata de consilierul PSD Cristi Stanciu, procesul urmand sa se judece la Tribunalul Iasi.

Interesul lui Stanciu este major, deoarece a cumparat la licitatie hotelul „Astoria”, care se afla in trecut in portofoliul lui Prisecariu. Daca ar fi pus mana pe hotelul „Traian”, ar fi avut un activ complet.

Reporterii BZI prezinta in exclusivitate filmul acestei licitatii si reactiile partilor implicate. Unul dintre cele mai importante detalii este strans legat de activitatea hotelului, preluata de catre doi chiriasi de la Danut Prisecariu.

Licitatie cu „dedicatie”

La termenul din data de 10 ianuarie 2019, contestatarul licitatiei arata ca licitatia organizata de lichidatorul judiciar a fost masluita, pentru a servi interesele lui Danut Prisecariu.

„Solicita sa se constate ca a avut loc o licitatie absolut intempestiva facuta in niste conditii suspecte. De la momentul la care a avut loc vanzarea, au fost doar doua zile lucratoare. Actul a fost publicat cu „dedicatie”, pentru ca orice potential participant la licitatie sa aiba la dispozitie pentru informare, adunarea documentelor necesare si depunerea garantiei de participare la licitatie, doar doua zile. Pentru un bun de o valoare atat de mare,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !