EXCLUSIV! Jos palaria pentru profesorii acestui liceu din Iasi! A plans pe umerii dirigintei sale si a implorat ajutorul! Un elev model ascundea un secret teribil!

• In momentul in care au aflat secretul pe care il ascundea elevul lor, profesorii s-au mobilizat si au reusit sa faca lucruri demne de lauda si apreciere • Povestea lui Ionut este una care se regaseste prin mai toate liceele din Iasi, fiind una specifica adolescentilor de 16 – 17 ani • Tinerii recurg la gesturi disperate, care le pot distruge viata, in momentul in care se indragostesc • Un elev in varsta de 16 ani a ajuns la dezintoxicare din cauza iubitei sale • Profesorii incearca sa ii inteleaga si sa ii ajute sa depaseasca momentele grele

Tot mai multi tineri o iau pe drumuri gresite cand ajung in momente greu de depasit in viata lor. Unul dintre multele exemple este un elev de clasa a zecea, care a luat-o pe drumul substantelor halucinogene, crezand ca aceasta este rezolvarea. Ionut, in varsta de 16 ani, elev al unui liceu tehnologic din Iasi, a trecut de la calitatea de a fi un elev model cu note bune, in cealalta extrema. Profesorii liceului si diriginta lui, in special, s-au alarmat in momentul in care acesta incepuse sa absenteze foarte mult, iar cand venea la scoala, era mereu depresiv, obosit si abatut. Implicarea profesorilor a facut ca situatia in care se afla Ionut astazi sa fie una mult mai buna.

Reporterii BZI au luat legatura cu diriginta elevului, iar aceasta a povestit foarte deschis si cu lux de amanunte ce se petrece cu adolescentul. „Ionut are 16 ani si este in clasa a zecea. Situatia din familia lui nu este una foarte buna, pentru ca tatal lui a murit cand Ionut avea cinci ani, avea ciroza, iar mama acestuia este plecata in strainatate. El locuieste doar cu bunica lui, care este destul de batrana si nu prea stie cum sa abordeze problemele tinerilor. L-am observat in urma cu ceva timp ca era mereu obosit cand venea la scoala, asta daca venea, si am vrut sa am o discutie serioasa cu el, pentru ca era cel mai bun si ascultator copil din clasa. El mi-a povestit in mare parte ce se intampla cu el, mi-a spus ca a inceput sa consume etnobotanice, dar niciodata nu a fost deschis sa imi spuna din ce cauza. Chiar daca am luat masuri in ceea ce priveste dependenta lui de droguri, acesta nu voia sa schimbe nimic in modul in care isi traieste viata si nu coopera deloc cu oamenii carora la pasa de el”, spune Camelia Cernahuz, diriginta elevului.

Dragostea l-a facut pe tanar sa-si gaseasca refugiul in droguri

Totodata, reporterii BZI au vorbit si cu elevul a carei identitate o vor proteja, iar acesta povesteste cu lacrimi in ochi ca nu problemele pe care le avea in familie, lipsa de bani sau dorul de mama l-au impins la consumul de droguri sau la ganduri sinucigase, ci dragostea.

„Eu aveam 15 ani cand m-am apucat de droguri si nimeni din grupul meu de prieteni nu se droga,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !