EXCLUSIV! Scandal de pomina intr-un cartier de lux de pe Moara de Vant! Proprietarii au primit o factura colosala. S-au simtit ca la potop – FOTO

• S-au mutat intr-un bloc nou din Moara de Vant si s-au trezit cu probleme destul de grave • Pompa de apa ce alimenta utilizatorii casnici s-a spart, dar nimeni nu a observat • O cantitate enorma de apa s-a regasit in factura emisa de catre Apavital • Proprietarii dau vina pe firma care administreaza asociatia •  „Firma avea ca obligatie verificarea contoarelor generale, obligatie ce nu a fost respectata. In urma acestei lipse a fost generata o paguba importanta pentru toti proprietarii, ca urmare a defectarii pompei de apa si a reversarii unei cantitati enorme de apa pe perioada a 4-6 luni, timp in care persoana desemnata de firma privata de administrare a imobilelor nu a efectuat verificarile obligatorii, conform contractului de administrare”, a precizat Igor Rotaru, proprietar in blocul amintit • In replica, reprezentantii firmei private de administrare a imobilelor sustin ca doar cei de la Apavital SA ar fi putut observa avaria, din cauza modului in care a fost instalata pompa de apa

Intr-un cartier cochet de pe stradela Moara de Vânt, 11 proprietari dintr-un bloc s-au trezit recent cu o surpriza in posta. Acestia au fost notificati de catre Apavital SA, societatea de apa-canal, ca au de achitat o suma uriasa. In caz contrar, utilitatile ar fi urmat sa fie taiate. Când au deschis plicul, proprietarii si-au facut cruce. Apavital le-a transmis ca trebuie sa achite un consum de 7.965 metri cubi de apa potabila, pentru perioada 31.12.2018 – 28.02.2019. Din aceasta cantitate, 7.846 metri cubi reprezinta pierderi. Asta inseamna ca, in perioada mentionata, fiecare familie ar fi consumat pe zi o cantitate enorma de apa, de 12 metri cubi. Acest consum nu s-ar fi justificat nici daca s-ar fi folosit un sistem de irigatii pentru o gradina, ceea ce nu este cazul. Cert este ca paguba a ajuns la nivelul sumei de 54.499,52 lei, adica 11.595 euro. De vina ar fi administratorul asociatiei de administrare a imobilelor.

Vezi si: Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!

„Noi, locatarii din blocul de la adresa stradela Moara de Vânt nr. 85, avem raporturi juridice cu firma privata de administrare a imobilelor inca din 2016, atunci când am achizitionat apartamentul in blocul nou-construit. Firma avea ca obligatie verificarea contoarelor generale, obligatie ce nu a fost respectata. In urma acestei lipse, a fost generata o paguba importanta pentru toti proprietarii, ca urmare a defectarii pompei de apa si a reversarii unei cantitati enorme de apa pe perioada a 4-6 luni, timp in care persoana desemnata de firma privata de administrare a imobilelor nu a efectuat verificarile obligatorii, conform contractului de administrare”, a precizat Igor Rotaru, proprietar in blocul amintit. Acesta a adaugat ca proprietarii sunt ingrijorati si de faptul ca apa irosita poate afecta fundatia cladirii. In aceste conditii, au fost semnalate si autoritatile pentru verificarea activitatii prestate de catre societate de administrare imobile. Igor Rotaru a precizat ca a fost depusa o plângere si la sediul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (CRPC) Iasi.

 » Sursa: bzi.ro

loading...