EXCLUSIV! Teapa in magazinele Lidl din Iasi! Clientii au fost pacaliti cu un produs absolut banal. Magaria putea fi observata din avion

• Magazinele Lidl din Iasi au intrat din nou in atentia comisarilor CRPC • Au observat nereguli la pungile de chipsuri scoase la vanzare • Comisarii au constatat ca pe eticheta erau trecute minciuni grosolane • S-au aplicat amenzi consistente si s-a impus retragerea produselor • Reprezentantii Lidl nu au comentat rezultatele controlului de la inceputul acestui an • „Nu sunt in masura sa va raspund la aceste intrebari. Adresati-va la numarul disponibil pe site-ul nostru”, a precizat Marius Aheliuc, reprezentant Lidl • In trecut, la un magazin Lidl au fost gasiti si carnati expirati

Consumatori pacaliti la rafturile supermarketului Lidl. La inceput de an, comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Regiunea Nord-Est (CRPC RN-E) Iasi au verificat la sange activitatea supermarketurilor din oras. Cele mai mari nereguli au fost observate la supermarketul LIDL, in oras fiind opt puncte de lucru in diferite cartiere.

Comisarii au observat ca la rafturi exista un produs banal ce nu lipseste din cosul clientilor. O punga de chipsuri a provocat tot scandalul. Iesenii care mergeau la raft au observat ca pe punga scria, la capitolul ingrediente, ca chipsurile sunt preparate cu ulei vegetal.

Responsabilii supermarketurilor Lidl s-au gandit ca produsul poate deveni mai atragator daca se ataseaza o eticheta suplimentara pe care era specificat detaliul ca chipsurile sunt trecute printr-o baie de ulei de masline. Aceasta falsificare a condus la aplicarea unor amenzi de aproape 35.000 lei. Nu se cunoaste cantitatea exacta retrasa de pe rafturile Lidl.

„Sanctiunile au fost emise pentru practici comerciale incorecte, potrivit prevederilor Legii 363/2007, fiind însotite si de decizii de încetare a practicii comerciale incorecte. Alte abateri sanctionate: încasare de pret diferit fata de cel afisat si nerespectarea conditiilor de pastrare a produselor (comercializare de carne alterata)”, se arata in raportul CRPC, dupa realizarea mai multor controale tematice ce vizau activitatea de alimentatie publica din supermarketuri.

Reprezentantii zonali de la LIDL au refuzat sa ofere un punct de vedere. „Nu sunt in masura sa va raspund la aceste intrebari. Adresati-va la numarul disponibil pe site-ul nostru”, a precizat Marius Aheliuc, reprezentant Lidl. Dupa mai multe incercari la numarul de call-center, reporterii BZI nu au reusit sa intre in contact cu un oficial Lidl responsabil cu comunicarea.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: „Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Cifre ametitoare

Supermarketurile Lidl functioneaza in Romania sub umbrela societatii Lidl Discount SRL, incepand cu anul 2008. Cifra de afaceri inregistrata in 2017 este una ametitoare, de 6,5 miliarde lei, adica aproape 1,4 miliarde euro. Si profitul este consistent, de 352 milioane lei, aproape 75 milioane euro. Nici datoriile nu sunt de neglijat, acestea depasind pragul de 2 miliarde de lei.

Conform informatiilor oficiale, Lidl are in toata tara un numar de 4.815 angajati. Din 2014 pana in 2017, cifra de afaceri a crescut de la an la an cu aproape 1 miliard de lei.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !