Experienta formatoare pentru echipa de radio ,,Tineri catre tineri”

Cu totii suntem de acord ca o calatorie ne ajuta sa cunoastem mai bine lumea din jurul nostru si totodata lumea din noi insine. In urma fiecarei calatorii ne este mai usor sa ne deschidem mintile pentru a face loc noilor idei si posibilitati, pentru a reflecta, a observa si a ne largi orizontul. Membrii echipei de radio ,,Tineri catre tineri” din ATOR Iasi cunoastem si noi aceste lucruri. De aceea, in seara zilei de 14 februarie ne-am luat bilete la tren si am pornit spre Bucuresti pentru a afla mai multe despre televiziune si radio. Dimineata, ne-am cazat la caminul Facultatii de Teologie si am luat-o repede din loc. Programul se anunta a fi unul incarcat. 
Prima vizita a fost la Palatul Patriarhiei Romane. Am aflat care este istoria acestei cladiri. Ridicata de Statul Roman, la inceputul secolului al XX-lea dupa planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, fiind prima lucrare de beton armat din tara, constructia este legata de trecutul vietii parlamentare romanesti. In interior, ne-a impresionat arhitectura si rafinamentul spatiilor, diversele ornamentatii oferind imaginea unui loc placut si elegant. Dupa aceasta mica incursiune, am ajuns la biroul de presa al Comisiei Europene. Mihai Rosioru si Valentina Unguroiu ne-au explicat cum functioneaza institutiile Uniunii Europene. Am aflat ca doar o mica parte dintre tineri merg sa-si voteze reprezentantii in Parlamentul European. Nu este bine. Uneori vietile noastre pot depinde de deciziile acestor oameni. Drepturile de care ne bucuram vin la pachet si cu responsabilitati. Este important sa fim constienti de lucrul acesta. Nu-i putem lasa pe altii sa decida in locul nostru. Ne-am indreptat apoi pasii spre sediul Televiziunii Romane. Aici am fost intampinati de jurnalistul Rafael Udriste. Cu o deschidere si un firesc care iti ofera libertatea de a fi tu insuti, realizatorul emisiunii ,,Universul Credintei” ne-a prezentat studiourile TVR. Incurajandu-ne sa jucam rolul prezentatorilor de stiri, moderatorilor de emisiuni si raspunzand tuturor curiozitatilor noastre, a reusit sa ne ofere o viziune de ansamblu despre ceea ce presupune lumea televiziuii. Este nevoie de multa munca si dedicare pentru a transmite celor de acasa o informatie corecta sau o emisiune de buna calitate. Am putea face o comparatie intre comunicarea prin mass-media si un iceberg. La suprafata se vede doar o mica parte din intreg.
 De la TVR am ajuns la TMI Romania, reprezentanta unei dintre cele mai mari firme de consultanta din lume. Am  aflat de la domnul Ciprian Teleman cum se poate construi o cariera de succes. Secretul este sa perseverezi si totodata sa crezi ca prin ceea ce faci contribui ”cu un firicel de nisip la realizarea binelui in lume.” Ne-am despartit de acesti oameni cu sentimentul ca si noi putem realiza lucruri frumoase daca ramanem impreuna si ne daruim cu sinceritate scopului pe care l-am fixat. Intorsi la locul de cazare parintele consilier Teodor Gradinaciuc ne-a prezentat studiourile de emisie ale Radio TRINITAS, iar parintele diacon Dumitru Bogdan Badita, producator general in cadrul TRINITAS TV ne-a vorbit despre munca din spatele ecranului si despre cat de important este sa fii pasionat de ceea ce faci. 

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !