EXPLOZIV! Documente aruncate intr-o cladire abandonata de langa Aeroportul International Iasi. Imobilul apartine Consiliului Judetean Iasi – GALERIE FOTO

• Imagini dezolante la ani buni dupa ce una din investitiile Iasului a fost data uitarii • O cladire aflata la marginea Aeroportului International Iasi ar urma sa fie refacuta din temelii si data unei institutii centrale pentru urmatorii ani • Cladirea arata ca dupa razboi, dupa ce a fost devastata si rupta bucata cu bucata ani la rand • Noul proiect arata investitii de milioane de euro, cu elicoptere ultramoderne SMURD si MAI in hangare • Conducerea aerogarii si a Consiliului Judetean a demarat proiectul pentru revitalizarea zonei lasata sa moara de fosta conducere

Un imobil ridicat in urma cu circa cinci decenii a ajuns o adevarata piatra de moara pentru o importanta institutie a Iasului. Cladirea care decenii la rand a adapostit Aviatia Utilitara, ridicata la marginea Aeroportului International Iasi, a ajuns sa arate ca dupa razboi. Aviatia Utilitara a fost o societate care a functionat in imobilul aflat in vecinatatea Aeroportului si care a tinut vreme indelungata de Consiliul Judetean Iasi.

Societatea a ajuns in faliment de ani buni, dupa ce a acumulat datorii uriase de care nimeni nu s-a mai ocupat. In anul 2004, Guvernul a emis o hotarare prin care era trecuta din patrimoniul Autoritatii pentru Privatizare si Administrare a Participantiilor Statului (APAPS) in cel al CJ, dar sefii de la acea vreme ai institutiei judetene nu au mai dorit sa o preia cu tot cu datoriile inregistrate pana atunci. Asa se face ca CJ a ramas doar cu hangarul si cladirea de birouri.

Pentru ca fosta conducere a CJ Iasi nu s-a aratat prea dornica sa faca ceva cu Aviatia Utilitara, imobilul a ajuns sa arate groaznic. Daca in hangar se mai gasesc resturile unor avioane, cladirea de birouri arata ca un bloc fantoma. Peste tot sunt usi si geamuri sparte, tone de hartie aruncata la intamplare, sticle goale, etc. Chiar si in sala de sedinte a Aviatiei Utilitare dezastrul este la el acasa.

In mijlocul incaperii zac sticle goale de alcool, iar alaturi sunt dosare vechi ale societatii, aruncate la intamplare, cu facturi, documente interne, care in prezent nu mai valoreaza nimic. In hala sunt adapostite utilaje si containere folosite la nivel judetean pentru Sistemul de Management Integrat al Deseurilor, proiect derulat de CJ. Cu toate acestea, dupa ani buni, se pare ca imobilul Aviatiei Utilitare pare ca poate fi folosit din nou.  

Vezi si: Aviatia Utilitara si Moldomobila nu intereseaza pe nimeni

Investitia poate fi uriasa

Acum s-a gasit o oportunitate pentru ceea ce se afla la Aviatia Utilitara. Hala si cladirea de birouri ar urma sa ajunga la Inspectoratul General de Aviatie (IGAV). La Iasi sunt in prezent doua elicoptere, unul de tip SMURD si unul utilat de Unitatea Speciala de Aviatie. Cele doua deservesc o zona larga de acoperire, iar prin aparitia unei baze la Iasi, numarul de aparate de zbor ar urma sa fie mai mare. Conform estimarilor, investitia in cladirea Aviatiei Utilitare ar fi de circa opt milioane de euro.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !