Factură de 70.000 de lei la compania de telefonie mobilă. Operatorul a stabilit că nu este vorba de o eroare

O femeie din Sighetu Marmației a primit la începutul lunii iunie o factură în valoare de 70.000 de lei de la operatorul de telefonie mobilă.

Cu o lună în urmă, aceasta a avut de plătit 110 lei, o sumă medie de plată în fiecare lună pentru serviciile de telefonie mobilă.

Nedumerită și fiind convinsă că e vorba de o eroare, femeia a mers la cel mai apropiat magazin al companiei pentru a cere explicații.

La rândul lor, angajații magazinului s-au adresat superiorilor și i-au răspuns femeii că nu este nicio eroare de facturare, iar suma trebuie achitată.

Angajații suspectează că telefonul a fost virusat și a inițiat singur apeluri către numere cu plată la prețuri foarte mari pe minut în diferite țări.

Numărul de telefon a fost blocat de companie până la achitarea integrală a facturii.

Femeia a luat legătura cu un avocat, care a formulat o cerere în scris către companie prin care cere explicații și așteaptă răspunsul oficial pentru a putea acționa în consecință.

Jurnalistii Sighet 247 au solicitat companiei un punct de vedere oficial cu privire la această situație și așteaptă un răspuns.

factura telefonica

factura telefonica