Familia Halep a vândut tot pentru Simona. Sacrificiul făcut de Stere și Tania pentru a o ajuta pe fiica lor

Simona Halep a fost și este cea mai mare jucătoare de tenis pe care a dat-o România în întreaga istorie, însă pentru a atinge acest succes, atât ea, cât și familia ei au făcut sacrificii imense. Puțină lume știe că Stere și Tania, părinții Simonei, au vândut la un moment dat tot ce aveau pentru a o ajuta pe fiica lor.

Și-au vândut afacerile și au făcut credit la bancă. Stere și Tania au făcut totul pentru Simona Halep
Dorința, sacrificiul și disponibilitatea de a munci încă din copilărie sunt doar câteva dintre atuurile care au ajutat-o pe Simona Halep să devină o mare campioană în tenisul feminin, însă sportiva de la malul mării nu ar fi reușit să aibă parte de acest parcurs fantastic dacă nu ar fi beneficiat de ajutorul, dar mai ales de încrederea părinților, Stere și Tania.

Născută la data de 27 septembrie 1991, în Constanța, Simona Halep a făcut parte dintr-o familie modestă de machedoni. Nu duceau grija zilei de mâine, având câteva mici afaceri locale, însă pentru a visa la cariera pe care a reușit-o fiica lor, Stere și Tania s-au văzut obligați să facă sacrificii.

Tenisul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai scumpe sporturi. Performerul trebuie să își plătească singur echipamentul, deplasările, cazările, mâncarea, antrenorul și ceilalți componenți ai staff-ului, dar și îngrijirile medicale în caz ca apar diverse accidentări.

Și mai dureros este că aceste investiții nu sunt acoperite de nimic până în momentul în care sportivul începe să aibă parte de succes și să câștige bani din turnee.

Astfel, în mod inevitabil, familia Halep a ajuns la un moment dat la fundul sacului. Pentru a o susține în continuare pe Simona, Stere Halep a vândut mica fabrică de lactate pe care o avea, o afacere de suflet a lui, dar și un magazin care comercializa pâine. Mai mult, potrivit Viva.ro, fondurile tot nu au fost suficiente, astfel că părinții Simonei Halep au început să apeleze și la creditele de la bancă pentru nu opri dezvoltarea sportivă a fiicei lor.

Simona Halep a suferit prima intervenție chirurgicală la vârsta de doar 17 ani
Sacrificiile nu au fost făcute doar de părinții sportivei. Simona Halep a fost cea care și-a pus copilăria pe plan secund, școala la fel, dar și alte pasiuni pe care le-ar fi putut avea la acea vârstă fragedă.

De asemenea, la vârstă de doar 17 ani, Simona s-a văzut nevoită să sufere prima ei intervenție chirurgicală. Una estetică, însă care a contribuit și la dezvoltarea ei sportivă. În 2009, cu semnătura părinților, Halep a mers în Germania și și-a micșorat sânii:

„Mi s-a blocat spatele și nu știam ce să fac! Am fost la doctorul Irimia, din Germania, cel care mă tratează și acum. El mi-a zis că problema e din față, nu de la spate. M-a sfătuit să-mi micșorez sânii.

Eu am vrut să o fac pe loc, dar m-am temut și am amânat intervenția șase-șapte luni. Am avut nevoie și de semnăturile părinților. M-am temut, din cauză că era prima operație pe care o sufeream! Mi-era frică și de anestezia totală. Dar a ieșit bine”, și-a amintit Simona Halep, într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

De asemenea, ea a transmis că nu regretă acea decizie. Spune că oricum ar fi vrut să facă respectiva intervenție chirurgicală, chiar și în cazul în care viața nu i-ar fi oferit ocazia de a face performanță în tenis:

„Greutatea lor (n.r. – a sânilor) îmi dădea mari bătăi de cap. Nu puteam reacţiona rapid şi nu mă simţeam confortabil. Nu mă mândream cu sânii mei nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut această operaţie oricum, chiar dacă nu jucam tenis”, mai declara Simona.

I-a răscumpărat fabrica de lactate tatălui
Toate sacrificiile ei, dar și cele ale familiei au fost recompensate în anii ce au urmat. Simona Halep a cucerit două titluri de Grand Slam, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, iar pe locul 1 în clasamentul WTA a stat nu mai puțin de 64 de săptămâni.

De asemenea, doar din câștigurile obținute din tenis, Simona a adunat în carieră aproximativ 40 de milioane de dolari. Ea este a treia cel mai bine plătită jucătoare de tenis din istorie, după surorile Serena și Venus Williams.

După ce a început să câștige din tenis, Simona a răscumpărat fabrica de lactate pentru tatăl ei, dar a deschis și multe alte afaceri.