Farmacista care produce cosmetice bio acasa: povestea afacerii de 40.000 de euro

Multe afaceri de familie deschise cu fonduri europene opresc migratia fortei de munca. Asa s-a intamplat si in satul Luciu, din judetul Ialomita, unde o tanara de 27 de ani a indraznit sa-si urmeze visul. Mirela Draganica, absolventa a Facultatii de Farmacie din Bucuresti UMF „Carol Davila”(2010-2015), produce acum acasa cosmetice care se vand cu succes in toata tara. Ajutoare in laborator ii sunt mama si prietenul sau, asistent de farmacie.

De la sapunurile preparate in anii studentiei pentru a-si suplimenta banii de buzunar si cosmeticele pregatie pentru uzul personal, Mirela prepara acum peste 30 de tipuri de produse cosmentice bio. De la creme de fata si corp, la sampoane si produse pentru plaja, toate sunt produse manual, cu pasiune in laboratorul modern deschis acasa.

“Pasionata de chimie inca din scoala generala si chiar cu rezultate la olimpiada, etapa nationala, am decis sa urmez facultatea de farmacie. In timpul studentiei am participat la curs de dermatologie care m-a facut sa descoper pasiunea mea pentru cosmetice. In aceeasi perioada am lucrat ca si consultant de dermatocosmetice, timp in care am studiat foarte bine produsele cosmetice existente pe piata si compozitia lor, respectiv actiunea lor asupra diverselor afectiuni dermalogice. Cand am cumulat suficiente informatii despre acestea am zis sa incerc si eu sa-mi prepar propriile cosmetice si sa fie bio pentru a anula reactiile adverse ale substantelor active”, povesteste tanara.

Toate materiile prime folosite sunt certificate: unt de shea, ulei de cocos, ulei de migdale, ulei de orez, ulei de ricin, apa de trandafir, gel de aloe vera, colagen etc. Produsele sunt vandute tuturor clientilor interesati de pe pagina de Facebook Mirelaxa-Momente de rasfat pentru piele. Sunt persoane din diverse colturi ale tarii, iar produsele sunt expediate prin potta sau curier. O parte sunt expuse si in farmacii si drogherii din Ialomita, iar in curand urmeaza sa incheie un contract cu un lant national de drogherii.

Asa a inceput totul: si-a creat singura samponul
Totul a inceput in urma cu mai bine de 8 ani cand a dat frau liber imaginatiei si a inceput sa prepare pentru uzul personal si pentru prietene diverse creme si sampoane. Atunci au inceput si intrebarile de genul: „Hei, ce ti-ai facut la par de arata atat de bine?”. Mirela le-a povestit despre pasiunea ei pentru cosmetica si tot atunci au aparut si primele cereri de produse.

„Data fiind calitatea foarte buna a produselor, din ce in ce mai multa lume le cauta. Astfel, am fost nevoita sa achizitionez cantitati mai mari de materie prima, recipiente si aveam nevoie si de vase mai mari si aparatura care sa imi permita prepararea unor cantitati mai mari. Dar toate acestea costau si nu aveam bugetul necesar pentru a investi. Asadar, m-am gandit dupa ce m-am intors acasa cum sa fac sa dezvolt totusi acest lucru. Si am aflat de fondurile europene pentru dezvoltarea mediului rural. Acestea constau in 40.000 euro nerambursabili care mi-au permis sa achizitionez cantitati mari de materie prima,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !