Ucrainenii consideră ”inadmisibile” declarațiile lui Gigi Becali despre regimentul Azov. Meciul FCSB – Dinamo Kiev, anulat

Meciul amical dintre FCSB și Dinamo Kiev, programat pe 20 aprilie, a fost anulat, ucrainenii reproșându-i lui Gigi Becali că a catalogat regimentul Azov drept o grupare nazistă și că ”șeful lor l-a pus pe Zelenski președinte”, potrivit unui comunicat oficial transmis joi de Dinamo Kiev, citat de GSP.

”Managementul celor de la Dinamo Kiev consideră declarația lui Gigi Becali despre regimentul Azov este inadmisibilă. În aceste condiții nu vedem cum am putea găzdui acest meci amical.

Acest lucru a fost deja comunicat celor de la FCSB. Dinamo Kiev vrea să îi mulțumească lui Gigi Becali pentru că a ajutat la organizarea antrenamentelor și a găzduit echipa pe teritoriul României, dar punctează că cel mai important lucru în acest moment este independența țării”, a transmis Dinamo Kiev, pe site-ul oficial al clubului.

În același comunicat clubul ucrainean precizează că în locul meciului cu FCSB, Dinamo Kiev va disputa un meci amical împotriva campioanei CFR Cluj.

Declarațiile lui Becali

În urmă aproape o săptămână, Gigi Becali a făcut câteva declarații la România TV pe marginea războiului din Ucraina.

”Vreți să spun ce știu eu? Pe Zelenski l-a pus un mare miliardar (n.r. Igor Kolomoisky) care are gruparea Azov.

El l-a salvat pe Abramovich. L-a sunat pe Zelenski: «Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovich». Și Zelenski l-a sunat pe Biden și i-a zis «Iartă-l pe Abramovich».

El a făcut gruparea Azov. Ăia sunt naziștii. Miliardarul ăla e evreu și lumea se minunează că el a făcut gruparea nazistă Azov. Știu eu”, a spus Gigi Becali, la România TV.

Afirmațiile lui Becali au fost prezentate în Ucraina pe cel mai important site al suporterilor lui Dinamo Kiev – Dynamomania – cu titlul: ”Odiosul patron al Stelei ne-a spus cine a fost în spatele lui Zelenski și al regimentului Azov”, notează GSP.

Mihai Stoica: ”Dacă ce a spus Gigi Becali nu avea legătură cu realitatea, atunci nu ar fi trebuit să-i deranjeze”

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a comentat comunicatul celor de la Dinamo Kiev, apărându-l pe Becali și reproșându-le ucrainenilor că ”au omis să spună că au stat gratis o lună la noi”.

”Lipsește ceva din acel comunicat. Îi mulțumesc lui Gigi Becali pentru găzduire și pentru felul în care s-au desfășurat antrenamentele, dar ar fi trebuit să adauge și «free of charge». Au fost invitații noștri, au stat o lună de zile la noi. Plus încă o greșeală. Nu găzduiau ei niciun meci, noi găzduiam și ne oferisem să plătim toate costurile și să donăm încasările.

Ok, așa cum nimeni nu-și poate explica cum un om de afaceri cum e Gigi face donații săptămânale de sute de mii de euro, așa poate că nimeni nu-și poate explica de ce face anumite comentarii pe diverse subiecte, că e vorba de fotbal sau politică. Ăsta e Gigi și lumea s-a obișnuit cu el. Nu cred că ar trebui cineva să se inflameze când dă niște declarații.

E mult mai important decât un om de afaceri care nu face nimic pentru ucraineni și tace, nu e sunat de nimeni de la televiziuni să facă comentarii despre grupul de la Azov, și unul care face cu adevărat și vorbește, eu aș alege varianta a doua. A deranjat, pentru că dacă era o chestie care nu avea nicio chestie cu realitatea trecea neobservată”, a declarat MM Stoica în direct la Orange Sport.