3.2 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Femeia care s-a ras în cap şi s-a prefăcut că are cancer, pentru a primi donații

O femeie de 29 de ani, din Widnes, Cheshire, a păcălit sute de oameni, iar acum plăteşte scump. Toni Standen inventase o poveste pentru a face rost de bani. Le-a spus tuturor că mai are de trăit numai 2 luni, din cauză că se află în stadiu terminal, având cancer.

Prietenii s-au imobilizat imediat şi au creat o pagină de strângere de fonduri. Voiau să o ajute pe ea şi pe iubitul aceştia, pentru a-şi organiza „nunta pe care o merită”. Conform serviciului de urmărire penală, Toni Standen spusese că suferă de cancer vaginal în stadiu terminal. Pentru ca povestea să fie cât mai veridică, din când în când le trimitea prietenilor săi actualizări referitoare la tratament. Mai mult, se răsese în cap şi pusese fotografii pe reţelele se socializare. Aşadar, nimeni nu-şi pusese nici un semn de întrebare. Nici măcar iubitul său.

Miercuri, 23 decembrie, ea a pledat vinovată în faţa instanţei de judecată, pentru fraudă. Acum trebuie să restituie suma de 2.000 de lire sterline unui om de afaceri local şi să facă 5 luni de închisoare.

Stupefiant este faptul că tatăl era chiar era bolnav de cancer. Până la urmă, nunta lui Toni Standen a avut loc, iar în timpul ceremoniei a fost prezentat un videoclip în memoria tatălui ei.

„Mama şi fratele ei erau răpuşi de durere când i-au auzit vocea, dar ea a ţinut mai apoi un discurs fără cusur, ba chiar a spus şi câteva glume. Era foarte binedispusă”, a afirmat un apropiat.

În total, prin campania umanitară s-au strâns 8.500 de lire sterline. După nuntă, cei doi au mers în luna de miere, în Turcia.

Și-a cerut iertare, dar…
La scurt timp au început să apară suspiciunile. Într-un final, Toni Standen a recunoscut că totul e o minciună, chiar dacă tatăl ei murise înainte de nuntă, exact din cauza cancerului.

„Vă iubesc, sunt recunoscătoare pentru tot ce aţi făcut în ultimii doi ani. Îmi pare foarte rău pentru toate acestea, sunt jenată și cu inima frântă și chiar acum mă lupt. Vreau să spun atât de multe, dar mă lupt cu mine pentru că nu ştiu de unde să încep. În momentul de față nu știu dacă Jim și cu mine vom divorța, nu îl învinovățesc dacă o va face și nu vă învinovățesc pe niciunul dacă acesta este sfârșitul, înţeleg complet şi va trebui să trec şi peste asta”.

… instanța de judecată a avut ultimul cuvânt
„Ai continuat să înfrumuseţezi minciuna spunând că mai ai doar câteva săptămâni de trăit. Nu accept faptul că nu te-ai putut opri. Nu numai că nu te-ai oprit, ci ai agravat totul susţinând interviuri în ziare pentru a genera simpatie publică. Ai folosit banii strânşi din generozitatea străinilor pentru a-ţi plăti nunta şi vacanţa. Ai continuat să primeşti bani multe luni. Oricine ar fi îngrozit de comportamentul tău” a declarat judecătorul Sanders. Acesta a condamnat-o pe Toni la 5 luni de închisoare.

„A folosit acei bani pentru a-şi finanţa nunta şi vacanţa, în condiţiile în care tatăl ei era cu adevărat bolnav. Se pare că s-a săpat din ce în ce mai adânc în înșelăciune pe măsură ce treceau anii (din 2015) și părea incapabilă să spună adevărul și să pună capăt înșelăciunii. Un om de afaceri local a donat 2.000 de lire sterline, deoarece a fost atât de emoționat de situația ei dificilă. Într-o declarație personală a afaceristului a declarat că se va gândi de două ori înainte de a dona din nou altui om. Este clar că totul va avea un efect devastator asupra ei, dar ea este de vină şi acum va petrece atât Crăciunul, cât şi alte luni în închisoare” a menţionat şi Neil Colville, procuror principal pentru CPS Mersey Cheshire.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate