Festivalul national de dans „IaSI Danseaza“

In perioada 15-17 iunie 2019, Casa de Cultura organizeaza in premiera Festivalul National de Dans „IaSi Danseaza“, un eveniment prin care se inlesneste schimbul cultural si de experienta artistica intre tinerii dansatori din Iasi si din tara prin organizarea unui festival – concurs de dans, dedicat tinerilor dansatori .
Festivalul National de Dans „IaSi Danseaza“ are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare in spirit competitiv, promovarea si valorificarea disponibilitatilor in arta dansului, sportive, estetice, interpretative si de creatie specifice tinerilor.
In cadrul concursului vor participa trupe de dans de la Casele de Cultura din Brasov, Cluj Napoca, Ploiesti, Craiova, Targu Mures, Pitesti si din Iasi vor participa trupele Seoul Beat, Bel Art, Hometown, dar si The Sky.
Cei peste 100 de participanti vor intra in competitie pe urmatoarele genuri coregrafice:
1) Dans contemporan
– balet modern
– teatru-dans
2) Street dance
– hip-hop
– house
– popping
– locking
– newstyle
– vogueing
– tutting
– break dance
3)  Show revue – cuprinde dansuri cu specific de cabaret, dansuri de revista.
4) Dans de caracter – dansuri folclorice ale altor tari sau proprii stilizate si aduse la perfectionare, dansurile tribale sau de ritual.
5) Dans modern dupa curente muzicale si coregrafice in voga
6) Dans cu solutii inovatoare si inedite
7) Dans Comic
8) Open – Coregrafii pot opta pentru acest gen in cazul in care dansul nu se regaseste la nicio alta categorie mai-sus amintita.

Juriul festivalului este format din specialisti in domeniu precum: Presedintele juriului coregraful Mindrutiu Mihail, maestru de balet la Opera Nationala Romana din Cluj Napoca si Constanta, Amalia Mindrutiu, prim-solista Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski Constanta, prim-solista Opera Maghiara de Stat Cluj, Cosmin Tataru, coregrf specialist street dance, Cornel Tataru, coregraful Trupei Elegance si Membru al Asociatiei Mondiale a Dansatorilor Profesionisti, Elvis Gache, balerin si prim solist al Operei Romane Iasi.
Punctajul maxim care poate fi acordat de un membru al juriului este de 10 (zece) puncte/moment coregrafic (notarea se face eu note de la 1- 10).
Criteriile de evaluare ale juriului sunt:
originalitatea
valoare interpretativa
impresia artistica
compozitia coregrafica
tehnica dansatorilor
raportul coregrafie – muzica.

Program:

Sambata, 15 iunie – ora 18.00 Spectacolul Concurs a Festivalului de Dans „IaSi Danseaza”
Duminica, 16 iunie – ora 18.00 – Spectacolul de dans „Power of Art” si Gala Laureati

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !