joi, 9 iulie 2020

Cel mai simplu test in urma caruia afli daca ai ficatul sanatos

Știrile zilei

O mutație a coronavirusului îl face de până la șase ori mai contagios. Infectează celulele mult mai ușor decât actualul virus (studiu)

Varianta coronavirusului cea mai răspândită în prezent prezintă o mutație care îl ajută să infecteze celulele mult mai ușor...

Cum să promovezi o afacere online?

Cine nu-și dorește să devină cunoscut pe internet? Cu atâtea tipuri de rețele sociale și puterea motoarelor de căutare...

Horoscop 1 iulie 2020. Zi excelentă pentru mai multe zodii

Horoscop Berbec Nativii zodiei Berbec se vor confrunta cu probleme de sănătate, însă nativii vor trece repede acest hop. Sfatul...

Cand ficatul nu este in regula, bolnavul nu mai da randament la locul de munca, nu mai are rezistenta sa vizioneze pana tarziu emisiunile la televizor, iar fumatorul care detine un ficat problematic nu mai are chef de fumat. In momentul in care boala hepatica se instaleaza, efortul fizic este in scadere. La fel si cel intelectual. Atentia fuge, suntem doar fizic prezenti.

Cam aceleasi semne corespund si altor boli, din pacate, ceea ce duce la o serie de confuzii. Motiv pentru care, ficatul trebuie controlat in mod regulat prin verificarea transaminazelor din sange, analiza urinei si chiar o ecografie.

Cand ficatul prezinta probleme, urina are o culoare mai inchisa, iar uribinilogenul este crescut, existand acizi biliari in urina. Transaminazele depasesc limita normala, deci se impune analiza ecografica.

Ficatul pune in evidenta chiar si faza de inceput a bolilor, si anume ficatul gras, iar masurarea gradului de fibroza arata cata inflamatie exagerata spre intarirea tesutului hepatic in zone fibrozate exista in ficat.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Cel mai simplu test in urma caruia afli daca ai ficatul sanatos 1