miercuri, 2 decembrie 2020

Cel mai simplu test in urma caruia afli daca ai ficatul sanatos

Știrile zilei

EXCLUSIV! Horoscop Karmic pentru Decembrie 2020. Ce ti-a pregatit KARMA pana la finalul anului

Decembrie 2020 nu va deveni o sursa de situatii stresante sau dramatice pentru locuitorii planetei Pamant. Chiar si o...

Amortirea mainilor – un semnal important ca trebuie sa mergeti la medic. 7 cauze

De cele mai multe ori, atunci cand ne trezim cu mainile sau cu picioarele amortite, senzatia este urmata de...

Aproape 200 de decese asociate noului coronavirus in ultimele 24 de ore.In ATI sunt 1.259 de bolnavi

In Romania, in ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de Covid, 199 de decese,...

Cand ficatul nu este in regula, bolnavul nu mai da randament la locul de munca, nu mai are rezistenta sa vizioneze pana tarziu emisiunile la televizor, iar fumatorul care detine un ficat problematic nu mai are chef de fumat. In momentul in care boala hepatica se instaleaza, efortul fizic este in scadere. La fel si cel intelectual. Atentia fuge, suntem doar fizic prezenti.

Cam aceleasi semne corespund si altor boli, din pacate, ceea ce duce la o serie de confuzii. Motiv pentru care, ficatul trebuie controlat in mod regulat prin verificarea transaminazelor din sange, analiza urinei si chiar o ecografie.

Cand ficatul prezinta probleme, urina are o culoare mai inchisa, iar uribinilogenul este crescut, existand acizi biliari in urina. Transaminazele depasesc limita normala, deci se impune analiza ecografica.

Ficatul pune in evidenta chiar si faza de inceput a bolilor, si anume ficatul gras, iar masurarea gradului de fibroza arata cata inflamatie exagerata spre intarirea tesutului hepatic in zone fibrozate exista in ficat.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă