luni, 21 septembrie 2020

Cel mai simplu test in urma caruia afli daca ai ficatul sanatos

Știrile zilei

O nouă boală a apărut în China. Mii de persoane au fost diagnosticate cu febră malteză

Mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost diagnosticate cu febra malteză, noua boală care a pus stăpânire pe...

Când a văzut poza cu viitorul ginere, mama acestei tinere a îngheţat! Cine era, de fapt, bărbatul

O femeie din Marea Britanie a decis să facă mai multe „săpături” după ce a văzut o fotografie în...

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

Cand ficatul nu este in regula, bolnavul nu mai da randament la locul de munca, nu mai are rezistenta sa vizioneze pana tarziu emisiunile la televizor, iar fumatorul care detine un ficat problematic nu mai are chef de fumat. In momentul in care boala hepatica se instaleaza, efortul fizic este in scadere. La fel si cel intelectual. Atentia fuge, suntem doar fizic prezenti.

Cam aceleasi semne corespund si altor boli, din pacate, ceea ce duce la o serie de confuzii. Motiv pentru care, ficatul trebuie controlat in mod regulat prin verificarea transaminazelor din sange, analiza urinei si chiar o ecografie.

Cand ficatul prezinta probleme, urina are o culoare mai inchisa, iar uribinilogenul este crescut, existand acizi biliari in urina. Transaminazele depasesc limita normala, deci se impune analiza ecografica.

Ficatul pune in evidenta chiar si faza de inceput a bolilor, si anume ficatul gras, iar masurarea gradului de fibroza arata cata inflamatie exagerata spre intarirea tesutului hepatic in zone fibrozate exista in ficat.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă