24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Fiul lui Ion Iliescu are un salariu extrem de consistent. Unde s-a angajat Mihai Bujor

Mihai Bujor Sion este fiul unui activist din ilegalitate al Partidului Comunist Roman, mort într-un accident de avion la începutul anilor ’70, care a ”fost adoptat” de Ion Iliescu, fostul șef al statului român.

“După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, iî avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui.

Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion si in cariera profesionala. Dupa instalarea ca presedinte al Romaniei, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» sau adoptiv, numindu-l la inceput in functia de sef al Cancelariei Prezidentiale si ulterior in cea de consilier prezidential pe probleme economice”, au scris cei de la Cotidianul despre Mihai Bujor Sion.

Mihai Bujor Sion a început apoi o carieră în cadrul Ministerului de Externe, fiind consul în Thailanda, Dubai şi Los Angeles. În prezent, lucrează la Ambasada României din Manila, în Filipine. Conform declarației de avere depuse chiar de el, primește un salariu extrem de consistent și deține un teren de 3,6 hectare la Snagov, cumpărat în 2004, precum și un BMW achiziţionat în 2011. “Fiul vitreg” al lui Iliescu are un cont ce conține 1,1 milioane de lei, adica aproximativ 225.000 de euro, potrivit wowbiz.ro.

Sion a încasat 5.908 dolari lunar ca angajat al MAE, plus indemnizaţii în valoare de 14.500 de lei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate