18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu pensiile, după decizia CCR. “În acest moment…”

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că pensiile nu vor fi majorate cu 40%, așa cum a decis CCR, din cauza faptului că țara nu își permite acest lucru, având în vedere criza provocată de pandemie în toate domeniile.

CCR a declarat constituțională legea prin care punctul de pensie este sunt majorat cu 40%, însă Florin Cîțu a anunțat cu Guvernul nu poate pune în practică hotărârea, mai ales în acest an.

Premierul României a dat, totuși, asigurări că pensiile vor crește, dar în baza calendarului pe care și l-a întocmit.

“România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul președinte care are două variante, reexaminarea sau promulgarea. Vom vedea care va fi varianta.

Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a declarat premierul Florin Cîţu după decizia CCR.

Răzvan Cuc a anticipat anunțul lui Florin Cîțu: “Românii să nu-și facă speranțe. Pensiile vor rămâne la fel și anul acesta”

Curtea Constituţională a României (CCR) a dezbătut miercuri, 13 ianuarie, contestația depusă de guvernul liberal pe majorarea punctului de pensie cu 40%. Legea rectificării bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 a fost votată în Parlament anul trecut, doar că Palatul Victoria a ignorat-o, preferând să sesizeze CCR.

Ulterior, CCR a stabilit că decizia de majorare a pensiilor cu 40% este constituțională, hotărâre care nu l-a entuziasmat deloc pe Răzvan Cuc, senator PSD Neamț. Parlamentarul a anticipat, practic, anunțul făcut de Florin Cîțu.

“Românii să nu-şi facă speranţe. Nici această decizie a CCR nu va fi respectată de liberali, iar pensiile vor rămâne la fel şi anul acesta”, a anunțat Răzvan Cuc, imediat după decizia CCR.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate