Florin Piersic, declaratii extrem de triste

380627822 354371063592275 3926903195781592175 n

Florin Piersic, cu o voce șovăitoare, a dezvăluit într-un interviu acordat lui Dan Negru că își pune serioase întrebări cu privire la posibilitatea de a se mai întâlni vreodată cu publicul.

Marele actor român, cunoscut și iubit de generații întregi, a exprimat această temere cu o sinceritate care l-a făcut vizibil emoționat și i-a rugat pe producători să nu elimine acest moment din montajul interviului, conform dcnews.ro.

Florin Piersic, unul dintre cei mai distinși actori ai României, a făcut această declarație în ajunul unui moment important. Într-o discuție cu Dan Negru, el a transmis că este înclinat să creadă că timpul său pentru a se revedea cu publicul se subțiază tot mai mult odată cu înaintarea în vârstă.

„Vă rog să nu ștergeți din interviu chiar tot ceea ce am spus. Știți de ce? Nu veți fi încântat de ceea ce am de spus. Dar cred că nu mai am mult timp să mă întâlnesc cu acești oameni minunați (n.r. – publicul). La o anumită vârstă, oricine începe să se gândească la ce va urma,” a subliniat Florin Piersic în timpul discuției de la Antena 3. Chiar și cu experiența sa vastă în lumea teatrului și a cinematografiei, Florin Piersic a recunoscut că fiecare apariție în fața publicului român îl copleșește cu emoții.

Născut la Cluj pe 27 ianuarie 1936, Florin Piersic se pregătește să împlinească venerabila vârstă de 86 de ani la începutul anului viitor.

De-a lungul carierei sale impresionante, el a interpretat o mulțime de roluri memorabile pe scena Naționalului bucureștean, inclusiv în piese precum „Act venețian” de Camil Petrescu, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman, „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, „Idiotul” după F.M. Dostoievski, „Logodnicele aterizează la Paris” de Marc Camoletti și „Cartea lui Ioviță” de Paul Everac, printre altele, potrivit Agerpres, care citează TNB.ro.

Popularitatea sa nu se datorează doar prestațiilor sale de pe scenă, ci și rolurilor sale memorabile în industria cinematografică. Florin Piersic a avut o carieră de succes în filmul românesc, apărând în peste 55 de filme.

Debutul său în lumea filmului a avut loc în 1957 cu „Ciulinii Bărăganului,” unde a jucat rolul lui Tănase, conform informațiilor de pe site-ul https://www.imdb.com/. A și-a demonstrat talentul în producții precum „Neamul Șoimăreștilor” (1965), regizat de Mircea Drăgan, și în filmul care l-a consacrat, „De-aș fi… Harap Alb” (1965), regizat de Ion Popescu-Gopo, precum și în numeroase alte filme.

Cu toate acestea, Florin Piersic rămâne în memoria publicului pentru rolurile sale emblematice de haiduc, cum ar fi Anghel Șaptecai sau Grigore Pintea.

Totuși, cel mai cunoscut și iubit personaj al său, cu care este identificat de către public, este Mărgelatu – un personaj într-o pălărie și mantie neagră, purtând o armă cu opt țevi scurte și ținând în mână o „pălărie” de floarea-soarelui din care mânca semințe.

Aceste aventuri ale lui Mărgelatu au fost prezentate în seria de filme regizate de Doru Năstase și Gheorghe Vitanidis, în care a făcut un cuplu artistic de neegalat cu personajul Buză de Iepure, interpretat de actorul și cascadorul Szobi Cseh.