sâmbătă, 26 septembrie 2020

Florin Zamfirescu, dezvăluiri incendiare. De ce s-a retras de pe scena teatrului

Știrile zilei

Ce spune Tavi Colen despre fosta soţie a lui Alin Oprea: „M-am trezit cu ea în casă…”

Tavi Colen, fostul coleg de trupă al lui Alin Oprea, se implică din nou în scandalul divorţului dintre Alin...

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

Florin Zamfirescu a dezvăluit motivul principal pentru care s-a retras de pe scena teatrului în primăvara anului trecut. Marele actor și-a deschis poarta casei, dar și ușile sufletului într-un interviu emoționant în care a vorbit despre carieră și viața amoroasă care a fost una presărată cu trei divorțuri. Și, nu în ultimul rând, despre problemele grave de sănătate pe care le are.

Florin Zamfirescu a dezvăluit motivul principal pentru care s-a retras de pe scena teatrului
În vârstă de 71 de ani, Florin Zamfirescu se confruntă cu o situație medicală extrem de delicată. Recent, el a fost vizitată de o echipă de jurnaliști cărora le-a oferit un interviu impresionant și, conform, mărturiilor sale, suferă de diabet gradul II, tensiunea oscilantă, s-a confruntat cu atacuri de panică.

Din nefericire, acestea nu sunt singurele diagnostice puse de medicii care l-au consultat, însă, nu le-a putut dezvălui pentru că nu și le amintește. Unul dintre motivele importante pentru care a renunțat la teatru a fost acela că și-a dorit să lase loc tinerilor actori, a recunoscut la mai bine de un an după ce a renunțat la scenă.

“Eu nu am voie să fac efort din cauza problemelor de sănătate și ăsta e și motivul pentru care multă lume mă întreabă de ce m-am retras. În primul rând, am un motiv pe care nu l-am spus niciodată: e rândul celor tineri! Ca să nu spun cu tristețea cea mai mare câți mari actori pe care i-am cunoscut s-au retras înainte de 70 de ani. Acum am încheiat și cu studenții. Și am încheiat la modul cel mai trist posibil.

Am de toate: tensiune oscilantă – cea care mi-a făcut fisura de aortă și care m-a pus în pericol grav. Trebuia atunci… puteam să mor. Era așa… pe muchie! Deci, tensiunea oscilantă pe care trebuie să o țin în frâu, pentru că nu se mai poate vindeca. Am diabet gradul II, am avut cândva, când eram rector, un atac de panică foarte grav care m-a adus în situația de a lua zilnic, pe viață, o anume pastilă ca să mă simt normal, să fiu normal, pentru că, și aici, odată înaintat, acolo rămâi, nu mai dai înapoi.

Ah, mai sunt unele care nici nu le știam numele, nici acum nu știu să spun. Deci, am destule, care se țin în frâu. Am întrebat-o pe nevastă-mea: «Bă, da’ dacă nu mai iau eu pastilele astea? Că m-am săturat să tot iau zilnic». Zice: «Cam într-o săptămână mori». Deci, eu am soluție dacă vreau să dau colțul: nu mai iau pastilele. Dar, stările pe care le capăt neluând aceste pastile, prin care am trecut, sunt atât de groaznice, că nu le doresc nici dușmanilor dușmanilor mei.

Și eu spun că sunt foarte norocos. Regretul meu e că nu am întâlnit-o pe Daciana cu 20 de ani înainte. Eu știu demult că nu e nimic întâmplător! Domne, nu e nimic întâmplător (…).”, a mărturisit în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

La un moment dat, Florin Zamfirescu a vorbit despre mariajul cu actrița Cătălina Mustață, care are casa chiar lângă moșia lui:
“Noi am avut mari probleme cam 15 ani din existența noastră, în comun, mari probleme. Doar cinci ani ne-am înțeles perfect (n.r.: din 21 de ani de căsnicie), după care au început problemele. Dar mie îmi era deja rușine, zic: «Domne, ar fi al treilea divorț». (…). Sunt prieten cu fostele neveste, cu ea nu pot să fiu. Am încercat, nu îmi răspunde la salut (…)”.

În prezent, el trăiește o frumoasă poveste de iubire cu Daciana Toma care este de profesie medic. Ei sunt împreună de mai bine de șapte ani. Florin Zamfirescu are doi copii, ambii actori cunoscuți, inclusiv din telenovele: pe Ștefana Samfira și pe Vlad Zamfirescu.
Imagini din colțul de rai al lui Florin Zamfirescu

Marele actor Florin Zamfirescu a dezvăluit că toți pomii din mica livadă aflată chiar în curtea casei au fost plantați de el. La un păr, el a fost ajutat de nepoții săi pe care îi iubește enorm. Pomul a fost plantat în urmă cu doi ani și l-a primit în dar de ziua onomastică, a mai dezvăluit artistul.

“Este spațiul meu, mic… 1.200 de metri, dar frumos, pentru că eu lupt pentru normalitate. Suntem în grădina mea de care sunt foarte mândru. E livadă, nu e grădină, niște pomi fructiferi, totul este fructifer, eu nu am pomi de înfrumusețare. (…). Ăsta este, de exemplu, corn, ăsta are și coarne. Încă nu s-au copt… Aici, un păr sălbatic, păr pădureț (…). Aici am un alun, uite ce alune are (…). Are peste 10 ani. (…)”, a declarat actorul la începutul interviului.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă