Jurnalista Paula Rusu: ‘E focar de covid la Guvernul României. Nu e nimeni vaccinat’

0

Jurnalista Paula Rusu susține, pe blogul său, că la Guvern există un focar de COVID-19.

Rusu mai afirmă că din informațiile sale angajații de la biroul de protocol al cabinetului nu sunt vaccinați anti-COVID-19. Aceeași situație ar fi, conform aceleiași surse, și în alte departamente ale guvernului, unde sunt cel puțin alți 7 infectați, toți nevaccinați.

Concluzia este că deși propovăduiește vaccinarea românilor, nici măcar angajații esențiali de la Guvernul Florin Cîțu nu sunt vaccinați.

”In biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasa cu simptome de covid: fara gust, fara miros, cu febra.

La birorul de protocol al Guvernului Romaniei nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu. S-au testat azi ori urmează să se testeze toți.

Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Birorul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întalniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României.

In plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vaccinat”, scrie Paula Rusu pe blogul său.

Ulterior divulgării acestor informații, Guvernul a emis un comunicat de presă în care încearcă să explice situația, deloc convingător, spune tot Paula Rusu.

”Pe la ora 23 aseară, Guvernul a dat un comunicat în care spune asa: “Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, facem precizarea că există o persoană suspectată de infecția cu virusul SARS-COV-2, care se află la domiciliu și care în ultima săptămână nu a fost la birou.

(Realitatea e ca nu a fost la birou marți și miercuri, 28 și 29 septembrie – se poate verifica – comentariul jurnalistei)

În plus, având în vedere specificul activității angajaților din departamentul Protocol, aceștia au grijă să respecte măsurile de siguranță impuse de situația pandemică: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanțării sociale”.

”Informația potrivit căreia “la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, toți nevaccinați” este în totalitate falsă.

Până la această oră, niciun angajat al structurilor menționate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv”, se mai spune în comunicatul Guvernului.

”Și aici revin și spun: Niciun cuvânt în acest comunicat despre numărul mare de nevaccinați din aparatul guvernamental. Niciun cuvânt despre faptul că tot departamentul de protocol a fost testat în mare panică, miercuri, 29 septembrie pentru care încă nu au sosit rezultatele testelor PCR.

Niciun cuvânt despre testările pe care ar trebui să le facă nevaccinați fiind și intrând în contact direct cu cele mai inalte oficialități ale statului și pe care nu le fac.

Niciun cuvânt despre cei care deja au ieșit din izolare fiind testați pozitiv și care lucrează în aparatul guvernului.

Niciun cuvânt despre blocajul de la ANMDM care afectează bolnavii de covid ce nu pot fi internați. Așa arată transparența la Guvern în plină criză pandemică”, comentează Paula Rusu.

Spune ce crezi