18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Fructul care te ajuta sa slabesti. Il poti manca in orice cantitate

Este fratele mai mare al grepfrutului, dar cu o dulceata aparte și are multiple proprietati miraculoase pentru organism, datorate continutului crescut de vitamina C, fibre si potasiu. Mai poarta si numele de shaddock, dupa numele capitanului englez de marina Shaddock, care a adus pentru prima data semintele de pomelo in Indiile de Vest, in secolul al XVII-lea.

Pomelo are intre 10-50 de centimetri, insa majoritatea fructelor (lemon pomelo – specia importata la noi) au intre 12-25 cm si 1,5-2 kilograme, culoarea cojii este galben verzuie, iar miezul galben, acoperit de un invelis pufos. In supermarket se găsește invelit in plasa rosie si tipla si, atenție, dacă este prea moale înseamnă ca este vechi. Un pomelo bun trebuie să aibă coaja bine intinsa, fara pete.

Pomelo poate fi pastrat la rece timp de mai multe zile. Gustul miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, deci nu va asteptati sa fie un fruct acrisor. Acesta este dulceag-amarui iar consistenta este carnoasa, iar cu un fruct cu siguranta va veti ridica satui de la masa. Poate fi adăugat în salate, deserturi sau în meniuri ce conțin pește.

Încă nu este indeajuns de cunoscut în țara noastră, fiind un fruct exotic cu vechime in istorie și cultivat pentru prima data in China, in jurul anului 100 i.Hr. Chinezii cred ca acest fruct ii apara de rele, considerandu-l un adevărat simbol.

 

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate