Gala Sportului Iesean. Directia pentru Sport si CJ Iasi si-au dat mana la organizare

UPDATE: Evenimentul incepe la ora 17:00 si va fi transmis, in direct pe pagina Cotidianului Buna Ziua Iasi.

 

 

 

In cursul zilei de astazi va avea loc o noua editie a Galei Laureatilor Sportului Iesean. Aceasta va avea loc la Teatrul „Luceafarul„, cu incepere de la ora 17:00, si va fi organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Consiliul Judetean Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

In cadrul evenimentului vor fi premiati sportivii ieseni pentru performantele obtinute pe parcursul anului precedent. Aceasta gala vine la cateva zile dupa cea organizata de Primaria municipiului Iasi la Casa de Cultura a Studentilor. De aceasta data insa, este vorba strict de autoritatile judetene, fara implicarea municipalitatii.

„Se cuvine sa prezentam rezultatele sportivilor si antrenorilor ieseni în cadrul unei gale, pentru a genera un cadru motivational suplimentar, în special în rândul copiilor si tinerilor care au nevoie de modele si în acest domeniu. Sunt si voi ramâne un sustinator al sportului. Am initiat la nivelul Consiliului Judetean o serie de pasi în sprijinul sportului, mai ales în rândul copiilor. Am perfectat un parteneriat cu Federatia Româna de Fotbal pentru înfiintarea unui Centru de Excelenta în fotbal la nivelul juniorilor, în mod deosebit din mediul rural. CJ Iasi va acorda 20 de burse unor copii foarte talentati la fotbal si care nu au sansa sa evolueze în mediul din care provin. Acesta va reprezenta un punct de plecare pentru sustinerea sportului la nivel judetean”, a spus Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

La Gala Laureatilor Sportului Iesean vor fi prezenti ministrul Sportului, Constantin Bogdan Matei, presedintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Române de Fotbal, Razvan Burleanu, Vasile Cîtea, presedintele Federatiei Române de Box, Sorin Babii, presedintele Federatiei Române de Tir Sportiv si Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Române de Handbal.

Citeste si: Sportivii cu care ne mandrim vor fi premiati la Gala Excelentei Sportului Iesean

„Evenimentul de mâine (astazi- n.r.) va constitui, speram, un prim pas în relansarea sportului iesean, care trebuie sa ajunga din nou la performantele din trecut, atât la sporturile individuale, cât si la cele de echipa”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean.

Pe lânga sportivii si antrenorii ieseni care vor fi recompensati, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi va premia educatia prin sport. Zece profesori care au o bo

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !