Toți șoferii ROMÂNI care au PERMIS CATEGORIA B vor mai putea CONDUCE o nouă CATEGORIE de vehicule!

Toti romanii care au permis de conducere pentru categoria B, vor putea conduse si motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm3, conform unui proiect de act normativ pus în dezbaterea senatorilor luna trecută, potrivit rtv.

Conditia este sa aiba minim varsta de 24 de ani şi permisul obţinut cu cel putin doi ani in urma. Proiectul legislativ prevede completarea legii circulației pe drumurile publice cu următorul articol:


Te rugam sa apreciezi !

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani și permisul categoria B obținut cu cel puțin doi ani în urmă”.

Inițiativa aparține deputaților PSD Gabriel Petrea și Alexandru Rotaru, care susțin că în multe țări europene legislația care reglementează obținerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obținerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

loading...